Redactia.ro
Home » Știri » Veste tristă pentru clienții Hidroelectrica. Licitația pentru un serviciu important a fost anulată

Veste tristă pentru clienții Hidroelectrica. Licitația pentru un serviciu important a fost anulată

Anunț pentru clienții Hidroelectrica.

Compania Hidroelectrica, cunoscută pentru furnizarea de energie electrică la prețuri competitive, a adus o veste mai puțin plăcută pentru clienții săi. După ce s-a lăudat în repetate rânduri cu lansarea unei noi aplicații revoluționare, iHidro, care ar trebui să permită plata online a facturilor, licitația pentru acest serviciu a fost anulată.

Care este motivul pentru care licitația a fost anulată

Conform economedia.ro, Hidroelectrica a publicat un anunț pe platforma SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) prin care informează anularea licitației pentru achiziția de servicii necesare integrării plății facturilor cu cardul în aplicația iHidro și pe site-ul companiei.

Motivul invocat pentru această decizie este că „toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost retrase sau considerate inadmisibile”. Printre companiile care au depus oferte se numărau PayU, Europayment Services (asociat cu CEC Bank) și Netopia Financial Services.

Aplicația iHidro a fost lansată anul trecut, însă fără funcția esențială de plată online a facturilor. Acest aspect a fost considerat un mare minus în relația cu clienții, care au fost atrași în principal de prețurile competitive ale companiei. Cu toate acestea, clienții au continuat să exprime nemulțumiri legate de dificultățile întâmpinate în plata facturilor.

În urmă cu două săptămâni, Hidroelectrica a anunțat începerea emiterii facturilor pentru luna aprilie 2024, un pas important având în vedere amenda de 400.000 de lei primită în 2023 pentru întârzierea emiterii facturilor. Acum, clienții pot plăti facturile în termen de 45 de zile de la emitere pentru consumatorii casnici și 30 de zile pentru cei non-casnici.

Funcționalitățile aplicației iHidro

Deși aplicația iHidro este disponibilă în App Store și Google Play, lipsa funcționalității de plată online rămâne o problemă. Totuși, aplicația oferă câteva funcții utile, cum ar fi vizualizarea istoricului facturilor, consultarea soldului și transmiterea indexului lunar. Hidroelectrica a detaliat mai multe categorii disponibile în aplicație:

  • Facturare: Aici sunt disponibile facturile emise și istoricul plăților efectuate.
  • Utilizare: Permite introducerea indexului autocitit și consultarea istoricului de consum.
  • Contul meu: Clienții își pot administra profilul și detaliile personale.
  • Servicii: Acces la portalul client și, în viitor, un link către Q Desk, o aplicație pentru gestionarea sesizărilor și reclamațiilor.

Hidroelectrica este lider în producția de energie electrică din România și principalul furnizor de servicii tehnologice. Compania administrează 430 de grupuri de producție, dintre care 169 sunt în centrale cu putere instalată. În ciuda dificultăților întâmpinate în gestionarea portofoliului de clienți, Hidroelectrica a reușit să atragă peste 600.000 de clienți datorită prețurilor competitive.

Decizia de anulare a licitației a stârnit diverse reacții în rândul clienților

Mulți se arată dezamăgiți, mai ales că funcționalitatea de plată online a facturilor era așteptată de mult timp. Pe de altă parte, există și clienți care apreciază eforturile companiei de a îmbunătăți serviciile și speră că Hidroelectrica va reuși să rezolve aceste probleme într-un viitor apropiat.

Chiar dacă licitația pentru integrarea serviciilor de plată cu cardul a fost anulată, Hidroelectrica promite că aplicația iHidro va include această funcție esențială în viitor. Până atunci, clienții vor trebui să se mulțumească cu celelalte funcționalități disponibile și să utilizeze metodele tradiționale de plată.

Hidroelectrica se află într-o perioadă de tranziție, încercând să-și îmbunătățească serviciile și să răspundă cerințelor clienților săi. Deși anularea licitației pentru serviciile de plată cu cardul este un pas înapoi, compania își menține angajamentul de a lansa o soluție viabilă cât mai curând posibil. Clienții sunt îndemnați să fie răbdători și să urmărească anunțurile oficiale pentru a fi la curent cu noile dezvoltări.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: