Redactia.ro
Home » Știri » Veste tristă pentru Liviu Dragnea. Ce au hotărât judecătorii ICCJ

Veste tristă pentru Liviu Dragnea. Ce au hotărât judecătorii ICCJ

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis instanţa supremă. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia în anulare făcută de fostul preşedinte al PSD.

Marți dimineață, fostul lider social-democrat a fost scos din Penitenciarul Rahova şi dus în cătușe la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La ieșirea de la Înalta Curte, Dragnea a declarat: „Nu pot vorbi, îmi pare rău”. Acestea au fost singurele lui cuvinte.

S-a pus în discuţie admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare. Am susţinut toate aspectele şi elementele pe care noi le considerăm legale. Sperăm să se admită această contestaţie în anulare în principiu. Am cerut şi suspendarea pedepsei, să vedem ce se va întâmpla. Textul de lege spune doar că un complet de judecată poate dispune şi suspendarea hotărârii atacată cu contestaţie în anulare. astfel că judecătorii vor decide. Să sperăm că vom avea un prim pas astăzi. Nu ştiu dacă astăzi va putea părăsi penitenciarul, dar sper cât mai curând”, a spus Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, la finalul şedinţei de judecată, potrivit Romania TV.

În ceea ce priveşte contestaţia în anulare, magistraţii au stabilit că solicitarea este inadmisibilă. Ei au constatat că motivele invocate de Liviu Dragnea în formularea cererii nu se regăsesc printre cele enumerate de legea penală. Decizia este definitivă, transmite Digi 24.

După dezbaterea de marţi din sala de judecată, Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea, a declarat că a cerut instanței supreme să fie suspendată condamnarea de 3 ani și 6 luni, dar și admiterea în principiu a contestației în anulare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: