Redactia.ro
Home » Știri » Liviu Dragnea, scos din închisoare și adus în cătuşe în fața judecătorilor de la ICCJ

Liviu Dragnea, scos din închisoare și adus în cătuşe în fața judecătorilor de la ICCJ

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a fost scos, marţi dimineaţă, din Penitenciarul Rahova şi dus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fostul lider PSD a făcut o contestație în anulare împotriva sentinţei definitive de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Judecătorii ICCJ au analizat solicitarea lui Dragnea.

La ieșirea de la Înalta Curte, Dragnea a declarat: „Nu pot vorbi, îmi pare rău”. Acestea au fost singurele lui cuvinte.

S-a pus în discuţie admisibilitatea în principiu a contestaţiei în anulare. Am susţinut toate aspectele şi elementele pe care noi le considerăm legale. Sperăm să se admită această contestaţie în anulare în principiu. Am cerut şi suspendarea pedepsei, să vedem ce se va întâmpla. Textul de lege spune doar că un complet de judecată poate dispune şi suspendarea hotărârii atacată cu contestaţie în anulare. astfel că judecătorii vor decide. Să sperăm că vom avea un prim pas astăzi. Nu ştiu dacă astăzi va putea părăsi penitenciarul, dar sper cât mai curând”, a spus Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, la finalul şedinţei de judecată, potrivit Romania TV.

Cum arată Liviu Dragnea după 6 luni la închisoare FOTO & VIDEO

Ședința de judecată a fost secretizată la solicitarea avocatei. În sală au rămas doar Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, procurorii și judecătorii.

Fostul lider PSD a depus pe 18 octombrie contestaţie în anulare pentru a scăpa de condamnare. De asemenea, Olguţa Şefu, fost director executiv adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, condamnată la un an de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual în acest dosar, a depus şi ea contestaţie în anulare, ca și Floarea Alesu, fost director execituv al DGASPC Teleorman.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: