Redactia.ro
Home » Sport » Vestea cea mare primită de Simona Halep de la TAS în scandalul de dopaj. Ce a aflat tenismena din România

Vestea cea mare primită de Simona Halep de la TAS în scandalul de dopaj. Ce a aflat tenismena din România

Decizia luată de Simona Halep

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a venit cu noi amănunte despre cazul de dopaj al Simone Halep. Tenismena a fost suspendată pentru patru ani, dar a făcut apel și speră să primească o pedeapsă mai blândă.

Românca a fost prinsă dopată la US Open, în 2022, după ce a fost testată pozitivă cu roxadustat. În septembrie 2023, Halep a primit sentința în cazul său de dopaj. Sportiva din Constanța a fot suspendată 4 ani pentru două încălcări ale regulamentului, utilizarea unei substanțe interzise, roxadustat, și folosirea pe toata durata sezonului 2022 a unor pastile nepermise în sport.

Halep nu a fost de acord cu decizia dată și a atacat totul la TAS. Tribunalul de la Lausanne a anunțat că primele audieri în cazul său vor avea loc în perioada 7-9 februarie 2024.

„Se întâmplă ca TAS să reducă suspendările, având în vedere că apelurile duc la rejudecarea cazului, posibil cu dovezi noi din partea părților. Dacă Halep poate convinge judecătorii că testul ei pozitiv a fost rezultatul dopajului neintenționat, este probabil să fie suspendată pentru doi ani sau mai puțin, iar un an de suspendare l-a ispășit deja”, scriu americanii de la The Athletic.

Așteaptă decizia la Dubai

Până la decizia pe care o va da TAS, Simona Halep s-a mutat în Dubai, unde și-a cumpărat o locuință de vis. Tenismena din România s-a aflat în negocieri și cu rușii pentru a participa la un turneu demonstrativ de la Sankt Petersburg. Totul a picat însă, la dorința sportivei, care nu a vrut să aibă parte de un nou scanda internațional din cauza războiului din Ucraina.

Ion Țiriac este unul dintre oamenii care o apără cu înverșunare pe Simona Halep.

„Simona Halep, dopată? Sunteți nebuni? La 32 de ani? Pentru primul tur US Open? Cum să te dopezi? Simona Halep este cine este, a fost fost numărul 1, a câștigat Wimbledon și Roland Garros. În cartea mea e o mare personalitate. Nu știu ce face, se duce la TAS…”, a spus Ion Țiriac despre tenismenă.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: