Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune! Florin Cîțu îi va scuti de taxe. Ce domeniu se va bucura de această măsură

Vești bune! Florin Cîțu îi va scuti de taxe. Ce domeniu se va bucura de această măsură

GALERIE FOTO (2)

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, vineri dimineață, că în următoarea ședință de Guvern va propune scutirea taxelor și impozitelor pentru restaurante, hoteluri și pentru baruri. Ministrul a anunțat și până când va fi scutită industria HoReCa de plata impozitului.

 

Industria HoReCa va fi scutită de plata impozitelor

 

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat într-o postare pe pagina de Facebook, că, în urma discuțiilor cu premierul Ludovic Orban, va propune, în următoarea ședință de Guvern, scutirea taxelor și impozitelor pentru industria HoReCa până la finalul anului 2020. Ministrul afirmă că industria a beneficiat deja de o scutire de 150 de zile de la plata impozitului. ”Pentru HoReCa propunem și vom avea tot în ordonanță de urgență să se scutească la plata impozitului pentru perioada rămasă pâna la sfârșitul anului 2020”.

Premierul Ludovic Orban și Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, au anunțat în ședința de Guvern de joi seară, că vor prelungi scutirea impozitelor pentru industria HoReCa.

Președintele Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor a anunțat că 70.000 de oameni din industrie și-au pierdut deja locul de muncă până în acest moment. ”Astăzi i-am solicitat din nou premierului să se rezolve personal în rezolvarea acestei situații”, a adăugat acesta.

 

Închiderea restaurantelor

Întrebat dacă mai este luată în considerare închiderea restaurantelor, a barurilor și a hotelurilor, premierul Ludovic Orban a declarat că în localitățile în care  va fi depășită rata de infectare și va trece de 1,5 la mia de locuitori, se va lua și această decizie, a restricționării activității acestui sector. Măsurile vor fi valabile, însă, doar o perioadă, până când rata de infectare scade sub 1,5 la mia de locuitori.

Președintele PNL a participat la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii. În cadrul conferinței, el a fost întrebat care sunt intențiile Guvernului în ceea ce privește industria HoReca și care este părerea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă în ceea ce privește închiderea restaurantelor.  “Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă are atribuţii pentru dispunerea de restricţii la nivel naţional. (…) Acum, trebuie să vă spun că în anchetele epidemiologice, pe baza datelor care mi-au fost puse la dispoziţie de Ministerul Sănătăţii, nu neapărat mersul la restaurant în condiţii normale este cel care duce la mărirea riscului de transmitere, cât evenimentele – nunţi, botezuri… Pentru că aici realitatea este că nu se respectă regulile, numărul maxim de persoane, distanţarea şi aşa mai departe”, a declarat Orban.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: