Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru elevi! Statul acordă 15 lei pentru programul„Masa sănătoasă”. Ce vor primi copiii în timpul anului școlar

Vești bune pentru elevi! Statul acordă 15 lei pentru programul„Masa sănătoasă”. Ce vor primi copiii în timpul anului școlar

Într-o veste îmbucurătoare pentru elevii din România, programul național „Masă sănătoasă” a fost aprobat în ședința de Guvern din 11 ianuarie 2023 și se pregătește să fie implementat în 1.000 de unități de învățământ. Acest program reprezintă o extindere a inițiativei anterioare „Masa caldă”, care a avut succes în readucerea copiilor în școli și prevenirea abandonului școlar în multe zone ale țării.

În cadrul acestui program, statul acordă un sprijin financiar de 15 lei pentru a asigura o masă sănătoasă în școlile din România. Este important de menționat că acest suport alimentar este destinat preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, exclusiv pe perioada cursurilor, nefiind disponibil în vacanțe sau în zilele declarate nelucrătoare conform legii.

Masă sănătoasă pentru elevi

Până în prezent, beneficiile programului „Masă caldă” au fost resimțite în 450 de școli din întreaga țară, iar autoritățile române au decis să extindă această inițiativă la o scară mult mai largă, cu scopul de a ajuta cât mai mulți elevi posibil.

Programul se va desfășura în trei variante distincte, adaptate la specificul fiecărei unități de învățământ. Prima variantă presupune oferirea unei mese calde, preparate în școlile care dispun de cantină avizată și de spațiu adecvat pentru servirea mesei.

Varianta a doua constă în furnizarea unei mese calde în regim de catering pentru unitățile școlare fără cantină. Această opțiune permite acoperirea nevoilor elevilor chiar și în absența unei infrastructuri adecvate pentru pregătirea hranei în incinta școlii.

Varianta a treia oferă elevilor un pachet alimentar în situația în care furnizarea unei mese calde nu este fezabilă. Este esențial de menționat că, în toate cele trei variante, costul mesei este limitat la suma de 15 lei pentru fiecare beneficiar.

Ce alimente vor putea primi elevii

În ceea ce privește meniul, elevii vor beneficia de o gamă diversificată de alimente sănătoase și echilibrate. Acestea includ ciorbă de legume, supă de pui cu legume, legume cu piept de pui la grătar, mâncare de mazăre cu piept de pui, pilaf cu legume și ficăței de pui, piure de morcov cu grătar de pui, piure de cartofi, salată cu piept de curcan, mâncare de varză dulce cu friptură la cuptor și ghiveci de legume cu pui.

De asemenea, mai pot apărea în meniu și orez cu legume și pui la tavă, sufleu de broccoli cu brânză, sandwich cu unt, șuncă, cașcaval și legume, precum și salată sau sandwich cu piept de pui la grătar, însoțite de pulpă de pui dezosată la grătar cu legume crude, cum ar fi gogoșar, varză și morcov.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: