Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru milioane de români. Pensiile vor fi recalculate în toamnă și multe dintre ele vor crește

Vești bune pentru milioane de români. Pensiile vor fi recalculate în toamnă și multe dintre ele vor crește

Cine sunt cei 1,6 milioane de români cărora nu le creşte pensia în 2024? Anunţul șefului Casei de Pensii

Daniel Baciu, Președintele Casei de Pensii, aduce vești îmbucurătoare pentru pensionari. El asigură că multe dintre pensiile românilor vor înregistra creșteri semnificative în viitorul apropiat.

Vești bune pentru români. Pensiile vor crește semnificativ

Conform acestuia este vorba despre „înlăturarea inechităților și întărirea principiului contributivității în vederea creșterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de condiții mai avantajoase la deschiderea drepturilor”. 

„Evaluarea dosarelor de pensie este pe departe cel mai important obiectiv al Casei Naționale de Pensii în perioada imediat următoare ținând cont de faptul că acestă operațiune este premergătoare recalculării în vederea eliminării inechităților acumulate de-a lungul timpului în sistemul public de pensii.

Îmi fac timp de fiecare dată pentru a merge în teritoriu la casele de pensii pentru a analiza, de la firul ierbii, activitatea colegilor mei ținând cont și de faptul că în perioada următoare trebuie să finalizăm evaluarea dosarelor de pensie, fiind un proces complex care necesită mobilizare maximă și efort suplimentar din partea lucrătorilor din casele de pensii.

Recalcularea tuturor dosarelor de pensie aflate în plată este un proces ireversibil care va avea drept scop înlăturarea inechităților, întărirea principiului contributivității în vederea creșterii pensiilor mici raportate la pensiile care au beneficiat de condiții mai avantajoase la deschiderea drepturilor”, a explicat Daniel Baciu.

Pensiile vor fi recalculate până la finalul lunii septembrie

O altă prioritate a CNPP este reprezentată de deschiderea unui drept de pensie comunitară. Daniel Baciu oferea, în urmă cu ceva vreme, asigurări că toate dosarele vor fi evaluate până la finalul lunii septembrie. Tot el a subliniat că, în urma recalculărilor, pensiile nu vor scădea.

„În urma acestui proces de recalculare nicio pensie nu va scădea. 

Noi urmărim să ajustăm aceste pensii pentru că de-a lungul timpului s-a creat o serie de inechități în sistemul public de pensii și aici mă refer în special la faptul că actuala lege a fost modificată de foarte multe ori în ultimul timp și avem persoane aflate în plată care au calculată pensia pe diferite acte normative de-a lungul timpului, astfel încât la aceeași contributivitate, practic la același număr de puncte există cuantumuri de pensie diferite.

Noul act normativ exact asta urmărește, să reajusteze pensiile, pe același număr de puncte să avem același cuantum de pensie, pe aceeași contributivitate să avem aceeași pensie în plată. 

Pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare (…)”, a explicat președintele Casei Naționale de Pensii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: