Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru părinții care stau acasă cu copiii, pentru școala online. Vor încasa 75% din salariu. Ce condiții trebuie îndeplinite

Vești bune pentru părinții care stau acasă cu copiii, pentru școala online. Vor încasa 75% din salariu. Ce condiții trebuie îndeplinite

Părinții care stau acasă cu copiii, pentru școala online au parte de vești îmbucurătoare. Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul și a transmis un mesja important acestora. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească părinții pentru a beneficia de 75% din salariu.

Vești bune pentru părinți. Ce spune Premierul Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a făcut anunțul oficial! Și în acest an părinții care trebuie să stea acasă cu copiii, în condițiile pandemiei actuale de coronavirus și din cauza trecerii la învățământul online, primesc 75% din salariul brut. Florin Cîțu, a spus că este un susținător desfășurării cursurilor în format fizic, cu elevii în bănci, însă, din cauza creșterii alarmante, cei mici se vor întoarce în mediul online, la fel ca anul trecut.

Potrivit măsurii aplicate anul trecut care confirmă faptul că părinții care rămân acasă cu cei mici trebuie să primească 75% din salariul brut rămâne valabilă și anul acesta, potrivit spuselor Premierului României.

Eu am spus că ne dorim prezență fizică și voi face totul pentru a avea prezența fizică în anul 2021-2022. Bineînțeles că dacă mergem în această direcție și vor fi școli sau clase închise, iar părinții vor trebui să stea acasă, aveam o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susține financiar – era o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. Vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinții trebuie să stea acasă cu copiii, dacă se închide școala pe motiv de COVID. Vorbim de părinții care nu sunt în telemuncă.”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu vrea să mărească salariul minim înainte de 1 ianuarie 2022

În urmă cu câteva zile, Premierul României a mai anunțat că își dorește ca până la data 1 ianuarie 2022 să mărească salariul minim. Florin Cîțu a precizat că salariul minim pe economie trebuie să crească cub 8%, iar acest lucru îl va discuta cu reprezentanții Consilului Tripartit.

Este o propunere pe care o am. Mă gândesc să facem o creştere de 8%, de exemplu, dar să fie de la 1 noiembrie sau 1 decembrie şi atunci să fim mai aproape de acea creştere de 10% pe care o propun cei de la sindicate. Este o discuţie pe care trebuie să o am, dar este propunerea cu care vreau să vin în Consiliul Tripartit.„, a declarat Florin Cîțu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: