Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru pensionari! Noi măsuri de sprijin pentru cei care au ieșit la pensie

Vești bune pentru pensionari! Noi măsuri de sprijin pentru cei care au ieșit la pensie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut publice noi măsuri de sprijin pentru pensionarii din România printr-o hotărâre de Guvern, subliniind angajamentul său față de bunăstarea acestui segment important al societății.

Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă desfășurată joi, în care șeful Guvernului a detaliat atât creșterea numărului de bilete de tratament balnear pentru pensionari, cât și majorarea sumei alocate acestora.

Vești bune pentru pensionari

O schimbare semnificativă constă în extinderea numărului de bilete de tratament balnear asigurate prin Casa Națională de Pensii, ajungând la 135.000 de bilete, în comparație cu cele 120.000 acordate în anul precedent. Această măsură reflectă preocuparea Guvernului pentru promovarea sănătății și bunăstării pensionarilor, oferindu-le acces sporit la servicii de tratament și recuperare.

De asemenea, premierul Ciolacu a subliniat creșterea semnificativă a sumei alocate pentru aceste bilete, trecând de la 300 la 400 de milioane de lei. Această majorare indică dorința Guvernului de a investi resurse substanțiale în asigurarea unor condiții optime de îngrijire și tratament pentru pensionari. Este un pas important în direcția consolidării sistemului de asistență socială, cu impact direct asupra calității vieții pensionarilor.

„Nu îi uităm nici pe pensionari. După indexarea pensiilor cu 13,8%, azi venim cu o altă măsură așteptată de aceștia.

Aprobăm o hotărâre de Guvern prin care majorăm atât numărul de bilete de tratament balnear pentru pensionari, cât și suma alocată acestora”, a afirmat, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Prețurile alimentelor rămân plafonate

Un alt aspect anunțat de premier se referă la posibila plafonare a prețurilor la produsele de bază, măsură care ar putea fi menținută cel puțin până în primăvară. Aceasta vine în contextul unei atenții sporite acordate costurilor de trai și necesității de a proteja puterea de cumpărare a cetățenilor, în special a celor pensionari. O eventuală plafonare a prețurilor la produsele esențiale reprezintă o inițiativă menită să asigure accesibilitatea acestora pentru toți membrii societății, contribuind astfel la reducerea presiunii financiare asupra categoriilor vulnerabile.

„Săptămâna viitoare vreau să discut și cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a prețurilor la produsele de bază.

Pentru pensionari și nu numai, este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvară, ca să protejăm în continuare puterea de cumpărare a populației”, a adăugat premierul, potrivit Mediafax.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: