Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru pensionari! Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul așteptat de toți românii

Vești bune pentru pensionari! Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul așteptat de toți românii

Când poți ieși la pensie anticipat și ce acte îți trebuie? Tot ce trebuie să știi în 2024

Pensionarii din România primesc o veste bună în luna februarie, odată cu anunțul președintelui Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu. Plata pensiilor pentru această lună este în plin proces de achitare, iar procesul decurge conform programului stabilit. Această veste vine într-un moment de incertitudine financiară, după ce Ministerul de Interne a evidențiat lipsa fondurilor necesare pentru plata pensiilor. Iată detaliile!

Vești bune pentru pensionari

Președintele Casei Naționale de Pensii a informat că pensionarii pot să își primească pensiile în funcție de preferințele lor, fie pe card, fie prin Poșta Română. Procesul de achitare a pensiilor pentru luna februarie este programat între 1 și 15 februarie, astfel încât toți beneficiarii să își primească drepturile financiare la timp.

Daniel Baciu a subliniat că procesul de achitare a pensiilor decurge fără probleme și că sunt respectate toate termenele stabilite pentru plata drepturilor pensionarilor. Acest lucru este confirmat de faptul că 90% din suma necesară pentru Poșta Română a fost deja achitată, iar restul va fi virat în curând. De asemenea, beneficiarii care au optat pentru plata prin intermediul conturilor bancare vor primi sumele aferente conform programului stabilit.

 Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul așteptat de toți românii

În luna ianuarie, pensia medie a românilor a înregistrat o creștere semnificativă, depășind suma de 2000 de lei. Această creștere este rezultatul indexării pensiilor conform ratei inflației. Datele oficiale indică faptul că numărul pensionarilor care primesc indemnizație socială a crescut și ei, odată cu majorarea acesteia la 1125 de lei, conform prevederilor legislative din anul precedent.

Pe lângă pensie, pensionarii mai beneficiază de diverse ajutoare, cum ar fi alocația pentru alimente și ajutorul pentru încălzire. Aceste sume suplimentare sunt virate în mod regulat pe cardurile beneficiarilor, ajutându-i să facă față cheltuielilor curente.

„Eu vreau să vă spun că în sistemul public, pensiile pe luna ianuarie au fost integral achitate. Suntem în plin proces de achitare a pensiilor pe luna februarie. Vreau să vă spun că deja 90% din suma pentru Compania Națională de Poștă a fost deja achitată către Compania Națională Poșta Română. Mâine facem și ultimul virament de 10% către Compania Națională de Poșta Română și tot mâine facem viramentul pentru toți beneficiarii care au optat ca modalitate de plată prin bancă, prin cont bancar. 

Urmează ca băncile, ulterior, luni să alimenteze deja conturile pensionarilor care au optat pentru această modalitate de plată. Vreau să vă spun că nu sunt probleme, suntem în grafic cu toate plățile către beneficiarii noștri pensionari”, a anunțat preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, potrivit Gândul.

Anunțul președintelui Casei Naționale de Pensii aduce un suflu de optimism pentru pensionarii din România, confirmând că plata pensiilor pentru luna februarie este în grafic și că nu există întârzieri sau probleme în procesul de achitare.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: