Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru pensionari! Sute de mii de români primesc bani în plus

Vești bune pentru pensionari! Sute de mii de români primesc bani în plus

Vești bune pentru pensionari! Sute de mii de români primesc bani în plus

Vești bune pentru pensionari! Sute de mii de români primesc bani în plus. Iată toate detaliile!

Sute de mii de români primesc bani în plus la pensie

Veşti bune pentru sute de mii de pensionari români! Oamenii vor primi bani în plus la pensie, dacă se va aproba noua propunere făcută de Secretariatul General al Guvernului!

Statul a reţinut vreme de un an de zile contribuţia la sănătate pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei.

Acum, Secretariatul General al Guvernului (SGG) a realizat o notă de informare care propune Executivului să adopte o OUG care să prevadă restituirea sumelor reținute de casele de pensii în tot acest timp. Aceasta prevede decizia Guvernului de a obliga pensionarii, cu sume de peste 4.000 de lei lunar, la plata CASS.

Această propunere vine în urma actului normativ care nu făcea diferența între pensiile contributive și cele de serviciu, motiv pentru care mulți pensionari s-au adresat instanțelor judecătorești și au cerut restituirea sumelor reținute din pensie cu titlul de CASS achitate din luna ianuarie 2022.

Astfel, Secretariatul General al Guvernului (SGG) susţine impunerea unei OUG care să stabilească modalităţile de restituire:

„Având în vedere numărul mare de pensionari afectați de dispozițiile OUG 130/2021, apreciem că numărul litigiile generate de Decizia CCR 650/2022 va crește exponențial în următoarea perioadă, ceea ce va determina blocaje în activitatea instituției, dar și a instanțelor judecătorești.

În plus, cheltuielile publice determinate de astfel de procese ar putea avea consecințe grave în privința bugetului de stat.

Pentru a evita această situație, opinăm că Guvernul ar putea să reglementeze efectele Deciziei CCR printr-un act de același nivel cu OUG 130/2021, care să stabilească modalitățile de restituire a sumelor reținute cu titlu de contribuții de asigurări sociale de sănătate de către casele de pensii”, potrivit notei de informare SSG.

200.000 de pensionari beneficiază de pensii de peste 4.000 de lei

Secretariatul General al Guvernului (SGG) a propus totodată, eșalonarea sumelor pe care românii le vor încasa prin intermediul caselor de pensii care au reținut CASS-ul, după aprobarea restituirii.

La finalul anului 2022, CCR a decis că plata contribuțiilor de sănătate suplimentare pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei este, de fapt, neconstituțională. Astfel, toți ei care au plătit aceste contribuții vor avea pensiile reîntregite, după ce decizia CCR va apărea oficial în Monitorul Oficial, după ce se va aproba.

În România, 200.000 de pensionari beneficiază de pensii de peste 4.000 de lei, 108.000 de persoane care au pensii între 4.000 și 5.000 de lei și 91.000 de persoane care câștigă peste 5.000 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: