Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! Premierul Marcel Ciolacu dorește plafonarea prețurilor mai multor alimente de bază

Vești bune pentru români! Premierul Marcel Ciolacu dorește plafonarea prețurilor mai multor alimente de bază

marcel ciolacu

Există o veste bună pentru cetățenii români! Guvernul a luat o nouă decizie prin care se prevede extinderea și chiar lărgirea schemei de plafonare a prețurilor la alimente. Practic, lista inițială de 14 produse alimentare care beneficiază deja de adaosul comercial limitat la un procent de 20% ar putea să fie extinsă pentru a include și alte tipuri de alimente. De asemenea, se discută despre prelungirea termenului pentru aplicarea acestei măsuri. Iată toate detaliile!

Vești bune pentru români! Premierul Marcel Ciolacu dorește plafonarea prețurilor mai multor alimente de bază

În prezent, există o listă de 14 produse alimentare care au beneficiat de o limitare a adaosului comercial la un nivel de 20%. Această măsură, implementată temporar pentru a „contracara creșterea excesivă a prețurilor”, a fost introdusă la 1 august 2023. În consecință, pentru acele 14 produse alimentare de bază, au fost aplicate reduceri semnificative, în intervalul de 30-50%.

La acest moment, Guvernul României explorează posibilitatea de a extinde lista de produse alimentare care beneficiază de aceeași schemă de reducere a prețurilor, în plus față de cele 14 produse care deja beneficiază de aceste reduceri. Conversațiile cu producătorii și distribuitorii vor fi reluate în perioada următoare în acest sens. Premierul Marcel Ciolacu a menționat explicit acest aspect. Dacă aceste decizii vor primi aprobarea necesară, atunci consumatorii români ar putea să se bucure de prețuri mai mici la alimente.

Anunțul premierului Marcel Ciolacu

„Am vorbit şi de prelungirea Ordonanţei cu plafonarea preţurilor la produsele agricole şi alimentare. Am văzut cu ce propunere a venit statul francez, cu un acord pe 5.000 de produse, noi am avut o Ordonanţă care a vizat doar 14 produse. Vom prelungi această ordonanţă până la sfârşitul anului. (…) Cred că trebuie să intrăm într-o practică europeană, să avem un acord cu producătorii şi cu retailerii”, a fost mesajul lui Marcel Ciolacu.

În plus față de aceste aspecte, există și intenția de a prelungi durata schemei de plafonare a prețurilor. Inițial, guvernanții au stabilit că plafonarea prețurilor pentru cele 14 produse alimentare va fi în vigoare timp de trei luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: