Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! S-a aflat data începând cu care pensiile bătrânilor vor crește substanțial: ”Vom avea o majorare”

Vești bune pentru români! S-a aflat data începând cu care pensiile bătrânilor vor crește substanțial: ”Vom avea o majorare”

Ce se întâmplă cu pensionarii care nu pot obține adeverințele de vechime în muncă pentru recalculare? Tot ce trebuie să știe românii

Ministrul Muncii aduce o veste îmbucurătoare pentru toți pensionarii din România. Anunțul important făcut de Marius Budăi se referă la pensiile pe care milioane de români le primesc lunar.

Cetățenii așteaptă cu nerăbdare să afle data exactă când vor primi mai mulți bani din partea statului. În discursul său, Ministrul Muncii a subliniat importanța rezolvării inechităților din sistemul de pensii din țara noastră.

Când se vor mări pensiile

Aceasta este prima etapă necesară înainte de a implementa un sistem de majorare a pensiilor. Vestea bună este că, începând cu începutul anului viitor, pensiile vor fi majorate conform promisiunii făcute de Marius Budăi.

„Până la 1 septembrie, noi vom avea o formulă de lege pe care o vom aproba în Guvern și o vom trimite în dezbatere în Parlament. Avem trei grupuri de lucru în minister, lucrăm pe legea salarizării, legea pensiilor, implementarea directivei privind salariul minim. De asemenea, lucrăm pe digitalizare și cu alte grupuri pe implementarea reformei venitului minim pe incluziune.

Referitor la sistemul de pensii, primul pas reprezintă rezolvarea inechităților din sistem și implementarea unui sistem de majorare a pensiilor. Cu siguranță la începutul anului 2024 vom avea o majorare, dar până atunci, dacă vor apărea alte evoluții, cu siguranță vom informa public”, a anunțat Marius Budăi, la România TV.

Ce se va întâmpla cu recalcularea pensiilor

Pentru a liniști temerile privind amânarea recalculării pensiilor, Marius Budăi a subliniat că aceasta nu va întârzia. Ministrul a asigurat pe toată lumea că se depune efort susținut pentru a eficientiza datele din sistemul de pensii. Astfel, se dorește o gestionare mai precisă și transparentă a acestor informații cruciale.

„Nu va fi amânată recalcularea pensiilor, lucrăm la eficientizarea datelor în sistemul de pensii. Când vom avea legea trecută de Parlament și publicată în Monitorul Oficial, vom avea recalcularea.

Cei care au fost dezavantajați – pentru că au ieșit mai devreme la pensie, dar au cotizat – se va face această echitate și cu siguranță vor câștiga la pensii”, a mai explicat ministrul Budăi.

În plus, oficialul PSD a făcut o promisiune importantă. Până la sfârșitul acestui an, ajutoarele sociale vor continua să fie acordate românilor cu resurse financiare reduse. Acest angajament vine ca un sprijin suplimentar pentru cei care se confruntă cu dificultăți materiale și care au nevoie de ajutorul statului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: