Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! Va crește salariul minim pe economie de la 1 octombrie 2023. Câți bani vor primi angajații

Vești bune pentru români! Va crește salariul minim pe economie de la 1 octombrie 2023. Câți bani vor primi angajații

Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, a adus vești așteptate de mulți români în ceea ce privește salariul minim. Această măsură, discutată în cadrul Coaliției de guvernare, reprezintă un pas important pentru îmbunătățirea condițiilor de trai ale cetățenilor.

Salariul minim reprezintă suma minimă pe care un angajator trebuie să o plătească unui angajat pentru munca sa. Această măsură este vitală pentru economie și pentru viața de zi cu zi a oamenilor. Ea influențează nivelul traiului, puterea de cumpărare a cetățenilor și echilibrul social.

Va crește salariul minim pe economie

Marcel Boloș a anunțat în mod oficial creșterea salariului minim, după discuțiile din cadrul Coaliției de guvernare. Astfel, începând cu 1 octombrie, salariul minim ar urma să crească la suma de 3.300 de lei.

„Deciziile pe care le avem în coaliţia de guvernare sunt, într-adevăr, cele legate de salariul minim şi creșterea acestuia care a fost agreată, în principiu, în coaliția de guvernare. În discuţii a fost data de 1 octombrie şi a fost discuția pe 3.300 lei”, a declarat Marcel Boloș.

Cu toate acestea, este important de menționat că, dacă această creștere se va materializa, românii vor primi, în plus, în mână, doar 83 de lei, restul urmând să se ajungă la stat sub formă de taxe și contribuții sociale.

Ar putea crește salariul minim și de la 1 ianuarie 2024

Cu toate că anunțul privind creșterea salariului minim este binevenit, perspectivele pentru viitorul acestei măsuri sunt încă sub semnul întrebării. Marcel Boloș a dezvăluit că există discuții în Coaliția de guvernare cu privire la o nouă creștere a salariului minim, programată pentru 1 ianuarie 2024. Cu toate acestea, soarta acestei măsuri depinde de evoluția discuțiilor din cadrul coaliției.

„Cea de la 1 ianuarie (2024, n.red.), să vedem cum vor evolua lucrurile la nivelul coaliției. Vă dați seama că este o decizie care ţine de coaliţie şi felul în care se vor derula aceste discuţii, probabil în perioada următoare în ceea ce priveşte salariul minim pe economie”, a afirmat Marcel Boloş.

Marcel Boloș a explicat faptul că ar putea fi eliminată într-un fel sau altul scutirea de impozit a celor 200 de lei din salariu. Această sumă ar fi reprezentat, de fapt, o deducere din impozitul pe venit anual.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: