Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru români! Vremea se îmbunătățește: „Vor fi chiar 15-16 grade”

Vești bune pentru români! Vremea se îmbunătățește: „Vor fi chiar 15-16 grade”

Val de aer cald peste România! Zonele unde temperaturile ating 16 grade

Vești bune pentru români! Vremea se îmbunătățește. Iată detaliile!

Vremea se îmbunătățește: „Vor fi chiar 15-16 grade”

Vești bune din partea ANM! Vremea se încălzește în unele zone ale țării. Iată detaliile explicate de către directorul ANM, Elena Mateescu:

„Într-adevăr, de la mijlocul acestei săptămâni, dar mai ales la sfârșitul săptămânii valorile de temperaturi în bună parte din țară, la nivelul maximelor, vor fi chiar de 15-16 grade și chiar și minimele devin unele pozitive pe parcursul nopților preponderent pozitive, între 1 până la 6 grade Celsius.

Deci o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru a doua de caldă a unei luni februarie în țara noastră.

Până atunci însă, vorbim în continuare de temperaturi ușor mai ridicate, în special în regiunile extracarpatice, pentru că valorile de temperaturi vor depăși 10-11 grade.

La această oră consemnăm pe 11 grade la Calafat și Drobeta Turnu Severin, cel mai cald, 9 grade la București și cel mai re rece,- 10 grade la Vârful Omu.

Deci încălzirea va fi una de interes pe tot parcursul acestei săptămâni dar mai ales la final”, a susținut Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.  

În ce zone din România va fi Cod galben de vânt

Directorul ANM le-a explicat tuturor românilor care sunt zonele în care se va instala codul galben de vânt în perioada următoare:

„Până atunci însă, vorbim și de intensificări ale vântului. De altfel, mâine dimineață va intra în vigoare la ora 8:00 și va fi va rămâne în vigoare până miercuri dimineață la ora 2:00 o atenționare meteorologică de cod galben ce vizează cea mai mare parte a Moldovei și nu în ultimul rând, zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona Moldovei vorbim de intensificări la rafală de 55-60 de kilometri pe oră pe arii restrânse 70-75 de kilometri pe oră, iar în zona montană 90-100 de kilometri pe oră determinând temporar transport de zăpadă”, a concluzionat Elena Mateescu, directorul ANM.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: