Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru românii cu pensii mici. Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră

Vești bune pentru românii cu pensii mici. Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră

Când ajung la români pensiile majorate în ianuarie 2024? Calendarul a fost decalat 

Vești bune pentru românii cu pensii mici. Raluca Turcan a anunțat că pensiile mici vor crește mai mult de anul viitor. Ministrul Muncii a făcut un apel către politicieni să se oprească să se mai folosească de pensiile românilor în discursurile politice.

Vești bune pentru românii cu pensii mici. Ministrul Muncii, anunț de ultimă oră

Vești bune pentru românii cu pensii mici. Cetățenii care au pensii mici au fost anunțați că de anul viitor aceștia vor primi bani mai mulți. Raluca Turcan, ministrul Muncii a anunțat la România Tv că cel mai important lucru este că de la 1 ianuarie 2022, pensiile românilor vor fi indexate. Ministrul a declarat că procentul pensiilor va depinde de bugetul pe care Guvernul îl va avea la dispoziție. „Pentru anul viitor pensiile vor fi indexate. Avem simulari plecand de la 7 la suta pana la un procent mai mare, in functie de bugetul pe care il vom avea, în funcţie de investitiile pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit. Pensiile mai mici vor creste mai mult, pensiile mai mari vor creste cu mai putin. Doar in felul acesta putem sa reducem inechitatile. şi sa reducem decalajul dintre cea mai mica pensie si cea mai mare.Fiind un subiect atat de sensibil, Imi doresc ca pensiile sa fie scoase din discursul politicienilor”, a declarat ministrul Muncii.

De asemenea, Raluca Turcan a recunoscut că sistemul de Pensii din țară a fost „lovit” de inechitățile existente. „Am spus pe tot parcursul acestui an că în materie de pensii sistemul este zdruncinat rău și o spun dincolo de omul politic Raluca Turcan, o spun ca fiică de părinți pensionari care văd și ei inechitatea care există în momentul de față în sistemul de pensii și anume că oameni cu pregătire similară, cu vechime egală, cu contribuție egală, au pensie diferită în funcție de momentul în care au ieșit la pensie și lucrul acesta din secunda zero am început să îl pregătim pentru corectare”, a spu Raluca Turcan la Antena 3.

Raluca Turcan, mesaj pentru politicieni

Ministrul Muncii a declarat că nu este de acord cu Guvernul Ciucă, dar că PSD a vrut majorări cu 16 miliarde de lei în plus față de creșterile de 133 de miliarde de acum. Raluca Turcan a spus că ministerul nu are de un aloca acești bani. „Guvernul a reușit în acest an să ia măsuri pentru creșterea veniturilor și sprijinirea celor care au nevoie de asistență socială de calitate, cât și pentru depășirea perioadei dificile generată de criza sanitară și criza internațională a prețurilor. Diferența între cei care livrează soluții pentru oameni și cei care doar îi amăgesc vine însă din cât de sustenabilă e fiecare promisiune„, a spus Raluca pe Facebook.

Totodată, aceasta ministrul muncii a subliniat faptul că românii au nevoie de sprijin, iar presiunea creșterii prețurilor este majoră.”Un efort realist și sustenabil bugetar pentru anul viitor înseamnă :
• creșterea alocațiilor cu 20% de la 1 ianuarie, deci un plus de aproximativ 350 de milioane lei lunar, suplimentar peste cheltuiala de anul acesta;
• de asemenea, pensiile vor fi indexate cu minimum 6%, intenția fiind ca această creștere să fie mai mare;
• vom menține direcția de creșterea a salariului minim prin dialog cu partenerii sociali.

Oamenii au nevoie de sprijin, iar presiunea creșterii prețurilor este majoră, dar trebuie să păstrăm echilibrul bugetar, investițiile și perspectiva de creștere economică, pentru că acestea reprezintă real baza creșterii veniturilor,” a scris, luni, Raluca Turcan pe pagina de Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: