Redactia.ro
Home » Știri » Vești bune pentru seniori! Se dublează pensiile din septembrie pentru două categorii de români

Vești bune pentru seniori! Se dublează pensiile din septembrie pentru două categorii de români

Ce se întâmplă cu a 13-a pensie în noua lege a pensiilor? Ce se întâmplă din septembrie 2024 

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor și publicarea formulei actualizate de calcul, Ministerul Muncii a făcut un anunț care aduce speranțe și așteptări mari în rândul pensionarilor din România. Conform noilor prevederi, o parte a pensionarilor se poate aștepta la o creștere a pensiilor de până la 80%, o veste ce pare desprinsă din campaniile electorale, dar care se bazează pe calcule concrete efectuate de autorități.

Conform Ministerului Muncii, această reformă a sistemului de pensii va aduce o majorare considerabilă a pensiilor începând cu luna septembrie a acestui an, majorare ce a fost anticipată de o primă creștere care a avut loc la 1 ianuarie 2024. Aceste modificări vin ca un răspuns la necesitățile pensionarilor cu venituri minime, oferind un suflu nou pentru seniorii care se confruntă cu dificultăți financiare.

Cine beneficiază de majorări substanțiale

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a clarificat că aceste majorări substanțiale vizează în mod special două categorii de pensionari:

  • Pensionarii cu venituri sub pragul de 1.800 de lei, care reprezintă o parte semnificativă a populației vârstnice din România. Această grupă include peste 1,2 milioane de români care beneficiază de indemnizația minimă socială, și care vor vedea o îmbunătățire notabilă a veniturilor lor.
  • Pensionarii cu peste 35 de ani de muncă, având venitul minim pe economie, pentru care se preconizează creșteri ale pensiilor de până la 80%. Această ajustare vizează recunoașterea contribuției la sistemul de pensii și asigurarea unui trai decent pentru cei care au dedicat o mare parte din viața lor muncii.

Cum sunt văzute noile majorări de pensii

Aceste majorări sunt așteptate cu nerăbdare de către pensionarii români, care văd în această reformă o posibilitate de îmbunătățire a calității vieții. Deși sunt multe dezbateri și opinii pe această temă, este clar că modificările aduse de noua lege a pensiilor au potențialul de a aduce schimbări pozitive semnificative pentru seniorii din România.

Pe lângă impactul direct asupra veniturilor pensionarilor, aceste majorări au și un puternic impact social, subliniind necesitatea unei abordări mai echitabile și sustenabile a sistemului de pensii. De asemenea, se speră că aceste schimbări vor contribui la reducerea sărăciei în rândul vârstnicilor și la asigurarea unei vieți demne pentru această categorie vulnerabilă a societății.

Cu toate acestea, rămâne de văzut care vor fi sumele concrete pe care statul le va plăti și cum se vor reflecta aceste majorări în bugetele pensionarilor afectați. Lumea este încurajată să urmărească cu atenție detaliile și actualizările care vor fi furnizate de Ministerul Muncii în lunile următoare, pentru a înțelege pe deplin impactul acestei reforme asupra vieții de zi cu zi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: