Redactia.ro
Home » Homepage » Vești importante pentru români. Pensiile vor crește, dă asigurări Marius Budăi, ministrul Muncii. Ce se întâmplă cu salariul minim

Vești importante pentru români. Pensiile vor crește, dă asigurări Marius Budăi, ministrul Muncii. Ce se întâmplă cu salariul minim

Vești importante pentru români. Pensiile vor crește, dă asigurări Marius Budăi, ministrul Muncii. Ce se întâmplă și cu salariul minim

Marius Budăi, ministrul Muncii, a declarat că pensiile vor crește în raport cu rata inflației. Iată de când și ce alte precizări a mai făcut oficialul.

Pensiile vor crește, dă asigurări Marius Budăi, ministrul Muncii. Ce se întâmplă cu salariul minim

Un anunț important pentru pensionarii din România a fost făcut. Pensiile vor crește de la începutul anului viitor, mai exact, chiar de la 1 ianuarie 2023, conform Antena3. Potrivit ministrului Muncii, majorarea pensiilor va fi calculată în funcție de rata inflației.

„Vom propune majorarea pensiei minime de la 1000 de lei la 1100. 1,3 milioane de seniori încasează pensia minimă. De asemenea, vom propune în coaliţia de guvernare creșterea punctului de pensie, o prioritate pentru noi și pentru toți seniorii României, de la 1.586 de lei la 1.745 de lei”, a spus ministrul Marius Budăi.

Potrivit acestuia, impactul bugetar, cu tot cu majorarea pensiei minime, este de 11 miliarde de lei.

Oficialul a făcut declarații și la Antena3.

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică. Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm. Cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Marius Budăi anunţă și o posibilă creştere a salariului minim la 3.000 de lei

Pe lângă majorarea pensiei minime și creșterea punctului de pensie, PSD propune și un salariu minim de 3.000 de lei, conform declarațiilor făcute astăzi de Budăi într-o conferință de presă ținută în Neptun.

„Noi, PSD, vom propune în coaliţia politică majorarea salariului minim până la 3.000 lei cu păstrarea acelui mecanism de netaxarea a unei valori de 200 de lei. Dar valoarea va fi obligatorie. Acest lucru înseamnă că 2800 de lei vor fi taxaţi, iar 200 de lei rămân în continuare netaxaţi. Ne dorim să nu mai existe sărăcie în muncă”, a spus acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: