Redactia.ro
Home » Știri » Vesti îngrijorătoare pentru Europa! Toate țările anunță stare critică în urma valului de îmbolnăviri de Covid-19

Vesti îngrijorătoare pentru Europa! Toate țările anunță stare critică în urma valului de îmbolnăviri de Covid-19

Criză în Europa! Doar patru dintre țări se află sub nivelul critic în ceeea ce privește numărul cazurilor de coronavirus, iar autoritățile se află în alertă, conform noilor date și informații oferite de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Potrivit CNN și informațiilor primite de la ECDC, starea de alarmă cu privire la cazurile înregistrate de coronavirus, începe de la 20 de cazuri la 100.000 de persoane într-o săptămână. Din păcate, doar 4 țări se află sub această limită, printre ele numărându-se Germania cu 18.4 cazuri, Finlanda cu 15.5 cazuri, Cipru cu 14.6 cazuri și Norvegia cu 13.9 cazuri la 100.000 de locuitori, în 7 zile. La capătul clasamentului se află Cehia, cu 167.6 cazuri la același număr de persoane, urmată de Olanda cu 140.3 cazuri și Franța cu 120.3 cazuri. În plus, rata mortalității a crescut în rândul tărilor europene, chiar dacă autoritățile au impus o serie de restricții menite să scadă numarul de infectați cu COVID-19.

Cehia a intrat în stare de urgență

Potrivit ECDC, Cehia a intrat din nou în stare de urgență, data fiind rata mare de infectare la 100.000 de persoane, respectiv 167.6 cazuri. Pe lângă Cehia, și alte țări au luat masuri drastice pentru încetinirea răspândirii coronavirusului. De exemplu, Franța este pe cale să intre din nou în stare de urgență, în timp ce Germania a anunțat câteva zone de risc în Berlin.

Președintele Comisiei Europene s-a autoizolat

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene a decis să se autoizoleze după participarea la o întâlnire unde a stat de vorba cu o persoană care ulterior a fost testată pozitiv la COVID-19.

Cât despre Marea Britanie, autoritățile au anunțat oficial că mii de pe persoane infectate nu au fost declarate din cauza problemelor de ordin tehnic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: