Redactia.ro
Home » Știri » Vești neașteptate pentru români! Cum va fi vremea în următoarea perioadă și cât va mai ține gerul

Vești neașteptate pentru români! Cum va fi vremea în următoarea perioadă și cât va mai ține gerul

Vremea capricioasă continuă să-și facă simțită prezența asupra României, iar meteorologii au furnizat recent informații privind evoluția condițiilor meteo în săptămânile următoare. Cu temperaturile ce se anunță a atinge minime de -15 grade Celsius, populația se pregătește să facă față frigului intens.

Cu toate acestea, un aspect încurajator este prognoza meteorologică care indică o posibilă încălzire începând de săptămâna viitoare.

Cum va fi vremea în România

Potrivit meteorologului Mihai Timu de la Digi24, temperaturile înregistrate în această perioadă sunt în scădere ușoară față de zilele precedente. De la -5 grade în Maramureș și estul Transilvaniei, temperaturile vor atinge un maxim de 4-5 grade în zona subcarpatică din sud în timpul amiezii.

Capitala nu este ferită de scăderea temperaturilor, urmând să atingă doar 2-3 grade în jurul prânzului. De asemenea, se anunță precipitații sub formă de fulguieli în Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea, cu posibile ninsori izolate în restul teritoriului. Temperaturile vor scădea semnificativ în timpul nopții, cu minime care pot coborî până la -14 și -15 grade în Transilvania și Moldova.

Vremea în România până pe 12 februarie

De-a lungul weekendului, se așteaptă retragerea masei de aer rece, lăsând loc pentru o invazie treptată a unui aer mai cald. Acest fenomen va conduce la o creștere ușoară a temperaturilor, atât pentru maxime, cât și pentru minime. Duminică, în sudul țării, sunt prognozate maxime de 7-8 grade Celsius la amiază, în timp ce nopțile vor rămâne reci, cu temperaturi între minus 9 și minus 2 grade, conform datelor considerate normale pentru această perioadă.

Meteorologii oferă o perspectivă asupra evoluției vremii până la mijlocul lunii februarie. Până la sfârșitul lunii ianuarie, se estimează că temperaturile vor fi mai ridicate decât media normală pentru această perioadă a anului. Precipitațiile vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. În primele două săptămâni ale lunii februarie, valorile termice vor rămâne apropiate de normele sezonului.

Săptămâna 15-22 ianuarie aduce temperaturi mai ridicate decât cele obișnuite pe întreg teritoriul României, în timp ce precipitațiile vor fi excedentare în vest, nord-vest și local în centrul țării. În perioada 22-29 ianuarie, temperaturile medii vor fi peste normele sezoniere, cu excedent de precipitații în vest, nord-vest și centru, dar ușor deficitare în sud-est. Săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie aduce valori apropiate de normale, cu posibile creșteri în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric se menține aproape de normal în majoritatea țării.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: