Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste din partea ANM! Ce județe se află sub cod galben de temperaturi extreme

Vești proaste din partea ANM! Ce județe se află sub cod galben de temperaturi extreme

Specialiștii de la Administrația Naționalăde Meteorologie au emis cod galben în apropae toată țara. Iată care sunt județele care se află sub avertizare de cod galben de temperaturi extreme.

Ce județe se află sunt cod galben

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un cod galben de temperaturi extreme în marea majoritate a județelor din România. Intervalul de valabilitate al codului galben este 9-11 august. De asemenea a fost emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Intervalul de valabilitate pentru acest cod galben este  09 august, ora 10:00 – 09 august, ora 23:00.  Fenomenele meteorologice vizate în acest interval sunt descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

În intervalul menționat, în Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei și local în Maramureș, nordul Munteniei și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…45 l/mp.„, a fost mesajul transmis de specialiștiti de la Administrația Națională de Meteorologie.

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis și un cod galben de caniculă pentru jumătatea sudică a țării. Intervalul de valabilitate al codului galben este cuprins între 9 și 11 august. Fenomenele vizate vor fi canicula și discomfortul termic ridicat. Județele vizate sunt Timișoara, Caraș Severin, Gorj, Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, București, Giurgiu, Buzău, Prahova, Ilfov, Brăila, Călărași, Tulcea și Constanța.

 În sud-vestul și sudul țării disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 38 de grade. Pe alocuri temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade. În cursul zilei de duminică (8 august), în vestul și sud-vestul țării disconfortul termic va fi în creștere și pe arii restrânse va fi caniculă.„, a fost mesajul transmis de către specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: