Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru bucureșteni. Anunț de ultim moment din partea Termoenergetica

Vești proaste pentru bucureșteni. Anunț de ultim moment din partea Termoenergetica

Comuna din România unde apa de la robinet curge cu pământ și nisip

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat efectuarea unor lucrări esențiale de reparație și modernizare a rețelei de termoficare, care vor lăsa zeci de mii de bucureșteni fără apă caldă în perioada următoare. Intervențiile sunt necesare pentru a îmbunătăți infrastructura și pentru a asigura un serviciu de calitate pe termen lung.

Zonele afectate și durata lucrărilor

Lucrările vor afecta mai multe zone din București, în special în sectoarele 1, 2, 3, 5 și 6. Iată detalii despre principalele intervenții:

  1. Sectorul 1: În zona străzilor Barbu Lăutaru și Turda, se vor face reparații la o conductă din 1981. Furnizarea agentului termic va fi sistată până pe 26 iunie 2024, ora 23:00, afectând 46 de blocuri și imobile.
  2. Sectorul 2: Pe Șoseaua Ștefan cel Mare și în zona Pantelimon, lucrările vor afecta 5 puncte termice și Spitalul Colentina, respectiv 48 de blocuri, până pe 28 iunie 2024.
  3. Sectorul 3: În zona Bulevardului Octavian Goga, reparațiile vor întrerupe furnizarea apei calde pentru 57 de blocuri până pe 28 iunie 2024.

Aceste lucrări sunt parte a unui proiect mai amplu de reabilitare a sistemului de termoficare din București, menit să înlocuiască conductele vechi și să prevină avariile viitoare.

Motivele intervențiilor și impactul asupra locuitorilor

Principalul motiv pentru aceste intervenții este starea de degradare a conductelor existente, multe dintre ele având peste 40 de ani de funcționare. Rețelele învechite sunt susceptibile la avarii frecvente, care pot afecta grav furnizarea apei calde și a căldurii în timpul iernii. Modernizarea acestora este esențială pentru a asigura un serviciu continuu și de calitate.

Locuitorii din zonele afectate vor trebui să se adapteze la lipsa apei calde pe durata lucrărilor. Autoritățile recomandă informarea constantă prin intermediul aplicației Termoalert și a numerelor de telefon dedicate pentru a afla cele mai recente actualizări și termenele de finalizare a lucrărilor.

Perspective și măsuri viitoare

Termoenergetica a subliniat că termenele de finalizare a lucrărilor sunt estimate și pot varia în funcție de complexitatea intervențiilor și de starea de degradare a conductelor. Compania asigură că dispeceratele și echipele de intervenție lucrează continuu pentru a soluționa problemele apărute și pentru a relua furnizarea agentului termic cât mai rapid posibil.

Pe măsură ce lucrările avansează, unele puncte termice ar putea fi repuse în funcțiune mai devreme decât termenul inițial estimat. Termoenergetica își cere scuze pentru disconfortul creat și mulțumește bucureștenilor pentru înțelegere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: