Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru clienții Raiffeisen Bank! Decizia radicală ce va afecta sute de mii de români

Vești proaste pentru clienții Raiffeisen Bank! Decizia radicală ce va afecta sute de mii de români

Raiffeisen Bank

Una dintre cele mai mari bănci din România, Raiffeisen Bank, a luat o decizie neașteptată care va afecta mulți dintre clienții săi. Acest anunț a generat o serie de întrebări și îngrijorări în rândul clienților care obișnuiau să facă plăți cu telefonul mobil.

Se pare că reprezentanții Raiffeisen Bank au considerat că una dintre principalele aplicații pe care le devin să fie eliminată. Clienții băncii au fost șocați când au aflat de schimbările care vor avea loc începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Raiffeisen Bank a luat o decizie radicală pentru clienții săi

RaiPay a fost o aplicație populară și utilă pentru clienții Raiffeisen Bank, oferindu-le posibilitatea de a efectua plăți rapide și sigure cu telefonul mobil. Cu toate acestea, după problemele recente legate de funcționarea aplicației și site-ului băncii, Raiffeisen Bank a decis să renunțe la RaiPay și să îndrume clienții să utilizeze în schimb Google Pay pentru a efectua plăți cu telefonul mobil.

Anunțul băncii a fost primit cu surprindere și neliniște de către mulți clienți care se bazau pe aplicația RaiPay pentru a-și gestiona finanțele și a efectua plăți rapide și ușoare. Cu toate acestea, reprezentanții instituției bancare au transmis un mesaj către toți clienții prin intermediul căruia au explicat pașii pe care aceștia trebuie să îi urmeze pentru a trece la utilizarea Google Pay.

”Te informăm că aplicația RaiPay va fi dezactivată începând cu 1 ianuarie 2024 și nu va mai fi disponibilă în oferta băncii pentru serviciile de plată cu telefonul mobil.

Pentru a face plăți cu telefonul mobil, te rugăm să îți înregistrezi cardul Raiffeisen în aplicația Google Pay cât mai curând posibil. Pentru a adăuga cardul în Google Pay, te rugăm să urmezi pașii de mai jos:

Pasul 1: deschide aplicația de mobile banking Smart Mobile pe telefonul tău Android.

Pasul 2: mergi la secțiunea Carduri din aplicație.

Pasul 3: selectează cardul și apoi apasă butonul Adaugă în Google Pay.

Pasul 4: deblochează ecranul și plătește contactless cu telefonul tău, sigur și rapid.

Cu prietenie, Echipa Raiffeisen Bank”, este mesajul transmis de instituția bancară.

De ce a renunțat Raiffeisen Bank la RaiPay

Unul dintre motivele posibile ale acestei schimbări ar putea fi problemele tehnice cu care s-au confruntat clienții în ultimele zile. Dacă aplicația RaiPay și site-ul pentru tranzacții au avut deficiențe semnificative, băncile sunt în mod firesc interesate să ofere alternative mai stabile și sigure clienților lor. Trecerea la Google Pay, o aplicație populară la nivel global, ar putea reprezenta o opțiune mai sigură și mai fiabilă pentru efectuarea plăților cu telefonul mobil.

Totuși, această schimbare nu vine fără inconveniente pentru mulți clienți. Unii ar putea considera că procesul de înregistrare a cardului în Google Pay este complicat sau incomod. De asemenea, există și clienți care ar putea avea rezerve legate de securitatea datelor personale și financiare în ceea ce privește Google Pay.

Un alt aspect de luat în considerare este gradul de familiarizare al utilizatorilor cu noile tehnologii. Nu toți clienții bancari sunt la fel de familiarizați cu aplicațiile de plăți mobile și s-ar putea să fie nevoie de timp pentru ca aceștia să se adapteze la această schimbare. Băncile ar trebui să acorde atenție crescută asistenței și instruirii clienților pentru a-i ajuta să înțeleagă și să utilizeze cu succes Google Pay.

În plus, este important de menționat că nu toți clienții au telefoane Android, care sunt necesare pentru a utiliza Google Pay. Clienții cu dispozitive iOS (Apple) ar putea să se simtă limitați în ceea ce privește opțiunile lor de plăți mobile.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: