Redactia.ro
Home » Știri » Vesti proaste pentru clienții Wizz Air. Compania a renunțat la unele zboruri din București

Vesti proaste pentru clienții Wizz Air. Compania a renunțat la unele zboruri din București

Compania aeriană Wizz Air a anunțat recent că va renunța la mai multe zboruri din București către un oraș din Europa, începând de săptămâna viitoare. Anunțul a surprins mulți pasageri care plănuiau să călătorească în această destinație, forțându-i să găsească alternative. Wizz Air, cunoscută pentru tarifele sale accesibile și numeroasele curse către destinații populare din Europa, a decis să anuleze zborurile din București către Glasgow, Marea Britanie, începând cu data de 16 iunie 2024.

Decizia Wizz Air de a anula zborurile către Glasgow

Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din Europa, a comunicat că, începând de săptămâna viitoare, zborurile regulate de pe aeroportul Henri Coandă din București către aeroportul din Glasgow vor fi anulate. Cu toate că această decizie a luat prin surprindere mulți călători, compania nu a oferit explicații concrete privind motivele anulării acestor curse.

Această schimbare afectează direct pasagerii care și-au planificat călătoriile către Glasgow, forțându-i să găsească alternative pentru a ajunge la destinație. Deși Wizz Air a decis să anuleze aceste zboruri, alte companii aeriene continuă să opereze pe ruta București-Glasgow, oferind astfel opțiuni pentru cei afectați de anulare.

Alternative pentru pasagerii afectați

Pentru călătorii care doreau să ajungă la Glasgow, există încă alternative disponibile. Alte companii aeriene nu au anulat zborurile pe această rută, permițând astfel pasagerilor să își continue planurile de călătorie fără prea mari inconveniente. Pasagerii pot opta pentru zboruri oferite de companii precum British Airways sau Ryanair, care încă operează pe ruta București-Glasgow.

Wizz Air continuă să ofere zboruri către alte destinații din Marea Britanie. De pe Aeroportul Henri Coandă, pasagerii pot călători cu Wizz Air către Londra Luton (LTN) și Londra Gatwick (LGW), dar și către alte orașe importante precum Liverpool, Birmingham și Leeds. Aceste alternative pot fi o soluție pentru cei care sunt flexibili cu destinația finală și care pot ajusta ușor planurile de călătorie.

Provocările întâmpinate de Wizz Air și impactul asupra pasagerilor

Decizia de a anula zborurile către Glasgow vine într-un context în care Wizz Air a fost desemnată, pentru al treilea an consecutiv, cea mai proastă companie aeriană pentru întârzieri în Marea Britanie. Conform unei analize realizate de agenția de știri PA, plecările Wizz Air de pe aeroporturile britanice au avut, în medie, întârzieri de 31 de minute și 36 de secunde în 2023.

Această statistică negativă a avut un impact semnificativ asupra reputației companiei și a satisfacției pasagerilor. În ciuda eforturilor declarate de Wizz Air de a face „îmbunătățiri semnificative”, rămân încă multe de făcut pentru a crește punctualitatea și calitatea serviciilor oferite.

Analiza datelor Autorității pentru Aviația Civilă a acoperit plecările programate și charter de pe aeroporturile din Marea Britanie ale companiilor aeriene care operează peste 2.500 de zboruri. De menționat este că zborurile anulate nu au fost incluse în această analiză, ceea ce subliniază și mai mult necesitatea îmbunătățirii serviciilor oferite de Wizz Air.

Alte companii aeriene și punctualitatea acestora

În cadrul aceleași analize, Turkish Airlines și Tui au urmat în topul celor mai slabe companii aeriene în ceea ce privește punctualitatea. Turkish Airlines a înregistrat a doua cea mai slabă punctualitate, iar Tui a urmat îndeaproape. Aceste date subliniază provocările continue cu care se confruntă companiile aeriene în menținerea unui program strict și respectarea orelor de plecare și sosire.

Pentru pasagerii Wizz Air, decizia de a anula zborurile către Glasgow poate fi o mare dezamăgire, mai ales pentru cei care și-au planificat călătoriile cu mult timp înainte. Cu toate acestea, disponibilitatea altor companii aeriene și diversitatea destinațiilor oferite de Wizz Air în continuare oferă soluții pentru a minimiza inconveniențele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: