Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru români! Ei vor fi impozitați cu 70% de ANAF, în 2024

Vești proaste pentru români! Ei vor fi impozitați cu 70% de ANAF, în 2024

ANAF, într-o mișcare cu impact major, planifică să implementeze o politică fiscală nouă și radicală care va afecta în mod semnificativ contribuabilii persoane fizice din România. Potrivit acestor planuri, începând cu 1 iulie 2024, ANAF intenționează să introducă o cotă de impozitare nouă de 70% pentru veniturile nedeclarate, această măsură fiind concepută pentru a combate evaziunea fiscală și a asigura respectarea legislației fiscale de către contribuabili.

Aceste schimbări au potențialul de a afecta în mod semnificativ finanțele personale ale contribuabililor, iar aceștia ar trebui să fie conștienți de obligațiile lor fiscale și să acționeze în conformitate cu noile reglementări pentru a evita consecințele negative ale nedeclarării veniturilor.

Ei vor fi impozitați cu 70% de ANAF, în 2024

Persoanele care nu își declară veniturile riscă să plătească scump pentru această neglijență. Conform dispozițiilor Legii 296/2023, cei care nu își declară corect veniturile sunt expuși la riscul de a fi supuși la impozitare ridicată, precum și la dobânzi și penalități de nedeclarare, în mărime de 0,02% și, respectiv, 0,08% pe zi de întârziere.

Aceste penalități vor fi calculate până la data achitării sumelor principale datorate, dar suma penalităților de nedeclarare poate fi redusă cu 75% în cazul achitării sau compensării datoriilor până la termenul scadent sau în cazul finalizării cu succes a unui plan de eșalonare a plăților.

Această schimbare va fi aplicată indiferent de momentul în care veniturile sunt obținute sau de începerea verificării fiscale asupra persoanelor respective. Astfel, fie că un contribuabil este supus unui control fiscal înainte sau după 1 iulie 2024, cota de impozitare de 70% va fi aplicată conform deciziei de impunere.

Noile modificări de taxe și impozite pentru 2024

În acest context, consultanții fiscali recomandă tuturor celor aflați sub control fiscal să acționeze rapid pentru finalizarea acestuia înainte de 1 iulie 2024, în scopul evitării aplicării noii cote de impozitare. Perspectivele pentru contribuabilii români în 2024 nu sunt optimiste. Modificările recente în legislația fiscală aduc schimbări semnificative, iar începând cu luna iulie, se preconizează că unele categorii de impozite vor fi majorate, unele chiar de până la 4 ori!

Potrivit noilor reglementări publicate în Monitorul Oficial încă din anul precedent, veniturile din surse neidentificate vor fi supuse unei creșteri substanțiale. Conform informațiilor prezentate de către adevarul.ro, conform Legii 296/2023, impozitul pentru veniturile nedeclarate va fi majorat la o cotă de 70%.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: