Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru români! Pentru ce produse vor scoate mai mulți bani din buzunar începând de pe 1 ianuarie 2024

Vești proaste pentru români! Pentru ce produse vor scoate mai mulți bani din buzunar începând de pe 1 ianuarie 2024

scumpiri

Marcel Boloș, Ministrul Finanțelor, a dezvăluit ajustările programate pentru anul viitor, care vor influența costul unor produse. Data exactă de intrare în vigoare a acestor modificări poate varia în funcție de momentul aprobarii noilor reglementări. În continuare, vom explora impactul acestor schimbări asupra taxei pe valoarea adăugată (TVA) aplicate alimentelor și medicamentelor. Iată ce servicii se vor scumpi de la începutul anului viitor!

Vești proaste pentru români! Anumite servicii se scumpesc considerabil de la 1 ianuarie 2024

În săptămânile care au trecut, în coaliția de guvernare au avut loc dezbateri aprinse cu privire la starea economică a țării, creșterea prețurilor, impozitele și alte chestiuni. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a furnizat clarificări cu privire la acordurile la care au ajuns partidele aflate la conducerea țării.

Cu privire la produsele alimentare și medicamente, oficialul a asigurat că acestea nu vor suferi majorări de preț. TVA-ul va rămâne neschimbat, conform declarațiilor acestuia. A argumentat că orice modificare în acest sens ar avea consecințe grave asupra ambelor partide aflate la guvernare, atât PNL, cât și PSD, deoarece aceasta ar afecta direct populația.

Desigur, în ciuda faptului că alimentele și medicamentele nu vor înregistra creșteri de preț începând din anul viitor, există câteva categorii de produse pentru care se preconizează ajustări tarifare. Aceste modificări sunt programate să intre în vigoare la 1 ianuarie 2024, cu toate că termenul efectiv de aplicare ar putea suferi modificări în funcție de momentul în care regulile vor fi aprobate.

Ce produse se scumpesc de la 1 ianuarie 2024

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) va suferi o creștere – însă nu în ceea ce privește alimentele sau medicamentele, ci alte categorii de produse vor fi afectate. Printre acestea, se numără și panourile fotovoltaice, care vor înregistra o majorare de la 5% la 9%. Această schimbare este programată să intre în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024.

Totuși, TVA-ul va cunoaște o creștere semnificativă și în alte domenii, precum cluburile, sălile de sport și evenimentele festivaliere, unde se va majora de la 5% la 19%, potrivit declarațiilor lui Marcel Boloș. Cu toate acestea, în cazul industriei HoReCa, taxa va rămâne la nivelul actual de 9%.

Totodată, în cazul produselor bio-tradiționale, TVA-ul va cunoaște o creștere de la 5% la 9%. Cu toate acestea, pentru energia termică, rata TVA-ului va rămâne la nivelul de 5%, astfel încât populația să nu fie afectată de creșteri semnificative ale prețurilor în perioadele reci, când cererea pentru astfel de servicii este mai mare.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: