Redactia.ro
Home » Homepage » Vești proaste pentru românii care au locuințe în proprietate. Se înființează Ro e-Proprietatea! Cum se va calcula impozitul, de fapt, pe viitor

Vești proaste pentru românii care au locuințe în proprietate. Se înființează Ro e-Proprietatea! Cum se va calcula impozitul, de fapt, pe viitor

În perioada următoare, Guvernul a pregătit o serie de măsuri care să aducă bani la bugetul de stat, nu tocmai pe placul românilor. Pe lângă e-Factura, care a făcut deja ravagii în sistem, se va implementa și sistemul Ro e-Proprietatea. Cum îi va afecta asta pe români?

Vești proaste pentru românii care sunt proprietari de case sau apartamente

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a venit cu un anunț șoc pentru cei care au locuințe în proprietate! Se dă startul la Ro e-Proprietatea, un sistem care va crea mai mult haos. Acesta va consta într-o bază de date națională în care se vor colecta informații despre valorile de piață ale proprietăților din România, după cum a declarat Marcel Boloș. Ro e-Proprietatea ar putea fi modificat înainte de a intra în vigoare!

Ce înseamnă Ro e-Proprietatea

Pe de altă parte, e-Factura și e-TVA nu sunt singurele proiecte pregătite de Guvern. Începând cu data de 1 ianuarie 2026, va fi implementat și sistemul Ro e-Proprietatea. Dacă nu știați, acesta va consta într-o bază de date națională în care se vor colecta informații despre valorile de piață ale proprietăților din România, potrivit declarațiilor făcute de Boloș.

„Ministerul va colecta baza de date de la cadastru, notari, de la autoritățile locale. Pe baza acestor informații, la nivelul fiecărei localități, prin sistemul informatic vof fi furnizate valorile de piață ale proprietăților. Este o transformare de profunzime petnru impozitarea proprietăților”, a mai spus el.

Peste aproximativ un an, impozitele pe locuințe se vor stabili în funcție de valorile de piață stabilite de acest sistem nou. În acest fel, niciun român nu va putea vinde un apartament sau o casă la un nivel inferior celui care va fi calculat de autorități.

Se pregătesc un nou set de măsuri fiscale pentru români

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că vor apărea noutăți fiscale, precum RO e-Proprietatea și Declarația unică inteligentă pentru PFA. Acest set de măsuri fiscale va aduce obligații noi pentru antreprenorii români.

„E un pachet de măsuri de digitalizare a României. Alături de e-Factura, e-TVA, sunt în pregătire și RO e-Proprietatea. Va avea o discuție cu mediul de afaceri. În pregătire este Declarația unică inteligentă pentru PFA. Sunt în pregătire și modulele antifraudă de organizare a inspecției fiscale și antifraudă”, a spus el.

„Conceputul de credit fiscal are la bază determinarea cumpărătorului să ceară bonul fiscal de la vânzător, astfel încât prin Declarația unică inteligentă, acel bon din zonele cu evaziune sunt contabilizate Și se decide ca un procent din valoarea acelor cheltuieli sa îmbrace valoarea creditului fiscal.

Creditul fiscal, fie se rambursează cumparatorului sau poate să utilizeze ca o formă de compensare cu alte impozit și taxe. Înseamnă procende de la 1-2-3%. Cumpărătorul nu trebuie să facă nimic și să solicite bonul fiscal. Este opțional. Odată cu bonul fiscal, și CNP-ul, pentru a putea culege informațiile pri intermendiul caselor de marcat fiscale. Este un model de studiu”, a mai adăugat Ministrul Finanțelor,

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: