Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru şoferi: se modifică perioada de valabilitate a rovinietei! Lista noilor preţuri pentru taxa de drum

Vești proaste pentru şoferi: se modifică perioada de valabilitate a rovinietei! Lista noilor preţuri pentru taxa de drum

Prețul rovinietei se schimbă de astăzi! Sumele pe care le plătesc românii pentru taxa de drum

Se schimbă rovinieta în 2024. Șoferii vor putea plăti rovinieta pentru o zi, dar ea va fi mai ieftină cu doar trei lei față de cea actuală, pentru o săptămână.

Dispare taxa pe drum cu o perioadă de trei luni și apare cea cu valablitate de două luni.

Rovinietă pentru o singură zi

Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, emis de Guvern, va fi pusă în vânzare rovinieta de o zi.

În acest fel, șoferii îşi vor putea cumpăra roviniete pentru una, 10, 30, 60 de zile ori pe un, iar rovinieta pentru şapte zile nu va mai fi disponibilă de acum, potrivit unui proiect de ordonanţă a Guvernului.

În loc de rovinieta de 90 de zile din prezent, vom avea rovinieta pentru 60 de zile, la prețul de 28,2 euro pentru vehicule de marfă și 8,4 euro pentru autoturisme.

În prezent, în România putem cumpăra roviniete pentru o săptămână, o lună, 3 luni sau un an. După 25 martie, durata rovinietei va fi de o zi, 10 zile, o lună, 2 luni sau un an.

Cât va costa rovinieta în 2024

Noul proiect de ordonanță al Guvernului trebuie să transpună în legislația națională prevederile europene din 2022, iar termenul este de 25 martie 2024 şi vine cu următoarele tarife:

  • 1 zi: 12,5 lei;
  • 10 zile: 16,5 lei;
  • 30 de zile: 26,5 lei;
  • 60 de zile: 42 de lei;
  • 12 luni: 139,5 lei.

Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru orice vehicul de transport marfa sau persoane care circula pe drumurile nationale, dar si pe drumurile aflate in intravilanul municipiilor si resedintelor de judeţ.

Rovinieta trebuie plătită în cazul oricărui vehicul care circulă pe drumurile naționale din România, indiferent dacă autovehiculul este înmatriculat pe teritoriul României sau în alte state, și indiferent dacă șoferul are reședința în România. Acest lucru înseamnă că de fiecare dată când părăsești localitatea la volanul mașinii, trebuie să deții o rovinietă valabilă pentru vehiculul cu care călătorești.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: