Redactia.ro
Home » Știri » Vești proaste pentru unii români! Vor pierde 1700 de lei de la 1 Septembrie

Vești proaste pentru unii români! Vor pierde 1700 de lei de la 1 Septembrie

Când intră alocațiile pe card

Adoptarea recentă a noii Legi a pensiilor de către Parlamentul României a stârnit controverse și îngrijorări, în special din partea opoziției, în frunte cu USR. Reprezentanții acestui partid susțin că noua lege va afecta în mod negativ anumite categorii de pensionari, pierderile financiare fiind semnificative.

Cine sunt românii afectați de noua Lege a pensiilor

Reprezentanții USR atrag atenția asupra faptului că angajații din minerit și energie vor fi printre cei mai afectați de noile prevederi ale legii. Aceștia ar urma să piardă până la 1700 de lei la pensie, începând cu 1 septembrie 2024. Conform datelor prezentate de USR, recalcularea pensiilor pe baza noii formule de calcul va duce la diminuarea veniturilor pentru mulți pensionari care au lucrat în condiții de muncă grele.

Am făcut calculul pentru judeţul Gorj şi, de la 1 septembrie 2024, după recalcularea pe noua lege a pensiilor, minerii şi energeticienii vor pierde la pensie, în medie, 1.700 de lei,” a declarat Radu Miruță, reprezentant al USR. Acesta a criticat dur lipsa de reacție a reprezentanților PNL și PSD, acuzându-i că ignoră consecințele grave ale acestei legi.

USR cere dezbaterea urgentă a unui nou proiect de lege

Imediat după adoptarea noii legi, USR a depus în Parlament un proiect de lege care propune modificări menite să corecteze inechitățile apărute. Opoziția solicită coaliției de guvernare PNL-PSD să pună în dezbatere acest proiect și să îl adopte de urgență. „Cerem PSD şi PNL să nu mai tergiverseze dezbaterea pe proiectul depus de USR în urmă cu circa trei săptămâni, astfel încât acesta să fie adoptat de urgenţă şi să fie corectată nedreptatea uriaşă făcută celor care au beneficiat de grupe de muncă de-a lungul vieţii,” au precizat reprezentanții USR.

Conform USR, noul proiect de lege vine să corecteze formulele de calcul care dezavantajează angajații din sectoare precum mineritul și energia. Aceștia susțin că recalcularea pensiilor pe baza noilor norme va adânci inechitățile și va duce la pierderi financiare considerabile pentru mulți pensionari.

Situația politică tensionată în USR

Pe fondul acestei lupte politice și a încercărilor de a corecta noua Lege a pensiilor, USR traversează și el o perioadă de instabilitate internă. Partidul se află într-un moment de haos, fără un președinte ales și cu alegeri interne programate pentru a ocupa această poziție. Candidatul cu cele mai mari șanse este actualul edil al orașului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, aflată la al doilea mandat.

Pe măsură ce se apropie alegerile locale din 2024, USR încearcă să își consolideze poziția și să câștige sprijinul electoratului prin abordarea problemelor stringente legate de noua Lege a pensiilor. Tensiunile politice dintre partidele aflate la guvernare și opoziție se intensifică, fiecare tabără încercând să atragă de partea sa sprijinul publicului prin abordarea subiectelor sensibile și de interes major pentru populație.

Reacțiile și măsurile adoptate în perioada următoare vor fi esențiale pentru modul în care se va desfășura dezbaterea privind Legea pensiilor și pentru modul în care vor fi afectate diversele categorii de pensionari din România. Rămâne de văzut dacă proiectul de lege propus de USR va reuși să fie adoptat și să corecteze inechitățile semnalate, sau dacă tensiunile politice vor continua să blocheze soluționarea acestor probleme urgente.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: