Redactia.ro
Home » Știri » Vești rele pentru pensionari! Care sunt cei ce vor plăti impozite pentru pensia lor

Vești rele pentru pensionari! Care sunt cei ce vor plăti impozite pentru pensia lor

În ultima vreme au avut loc o mulțime de schimbări în ceea ce privește pensiile românilor. Aflăm acum că a mai avut loc o nouă modificare în acest sens, care va fi o lovitură puternică pentru unii pensionari. Vezi dacă faci parte din categoria afectată de noile reglementări.

Impozite pentru pensiile românilor

Majorarea pensiilor din ultima perioadă vine și cu alte schimbări pentru români. Este vorba despre un impozit pe venit, pe care cei care au pensii de peste 2000 de lei vor trebui să îl achite către stat. Astfel, este vorba despre un impozit de 10% pentru cei ale  căror venituri depășesc 2000 de lei.

Pensia lunară medie în România este de 2.004 lei, potrivit datelor publicate de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) pe luna martie 2023. Astfel, peste 4 milioane de pensionari vor trebui să plătească impozitul pe venit.

De precizat că dintre exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii, precum și pentru veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală. De asemenea, sunt scutiți și cei cu pensii sub 4000 de lei primesc această contribuție de la bugetul de stat. Cu toate acestea, vor fi nevoiți să se supună noilor reglementări.

Marius Budăi, anunț important despre pensii

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit la televizor despre majorările de pensii pentru români. De la oficial aflăm că în următorii ani ar putea fi blocate majorările de pensii, totul din cauza Planului Național de Redresare și Reziliență.

Ministrul acuză că susținătorii PNRR au avut în plan să îi vadă mai săraci pe români, motiv pentru care au impus anumite limite contra acestora. De asemenea, oficialul este de părere că procentul de 9,4 din PIB pentru pensii ar trebui eliminat din acest program.

„Eu am primit o întrebare de la Comisia Europeană. „Domnule, ce ați avut în cap când ați scris acest procent și de ce până în 2070? Că noi nu înțelegem”. Din păcate le-am spus că nici eu nu înțeleg. Vedeți dumneavoastră, și acum nu că vorbim de 9,4. Putem spune 9,1 sau 18,9 sau 15 sau oricât vreți dumneavoastră.

Însă eu am studiat toate legislațiile din toate statele membre și toate PNRR-urile din statele membre ale Uniunii Europene. Niciun stat membru nu și-a impus o asemenea plafonare”, a spus Marius Budăi.

Conform ministrului Muncii, media europeană privind ponderea pensiilor în PIB este între 12,5% şi 13%, în timp ce în România este de doar 9,4, cu mult sub medie. Astfel, ministrul spune că efectele se vor vedea serios până în 2027 dacă nu sunt luate măsuri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: