Redactia.ro
Home » Știri » Vești rele pentru românii care au împrumuturi la bănci: crește dobânda de la 1 aprilie!

Vești rele pentru românii care au împrumuturi la bănci: crește dobânda de la 1 aprilie!

GALERIE FOTO (2) Cum ar putea scădea ratele românilor la bănci? Raportul BNR

Anul 2023 a venit cu o mulțime de vești rele și scumpiri, care continuă și în luna aprilie. Vești rele pentru românii care au credite bazate pe dobândă. Mai exact, valoarea IRCC crește din nou de la data de 1 aprilie, atingând cel mai înalt nivel de până acum. Vezi la ce valoare ajunge și ce se va întâmpla din vară.

Ratele românilor cresc din nou de la 1 aprilie

Vești rele pentru toți românii care au rate la bănci. IRCC va crește din nou de la 1 aprilie, iar ratele celor care au credite bazate pe această dobândă vor crește. În prezent, se aplică valoarea IRCC aferentă trimestrului 3 din 2022 (perioada iulie-septembrie), de 5,71%, dar de la 1 aprilie ar trebui să ajungă aproape de 6.

Adrian Codîrlaşu, vicepreşedinte CFA România şi al Asociaţiei Analiştilor Financiari Bancari din România, a anunțat că nivelul IRCC la 1 iulie ar trebui să se situeze în jurul valorii de 5,93%. Astfel, va fi cea mai mare valoare de până acum. Vestea bună este, însă, că va intra apoi pe o pantă descendentă și și va scădea până la vară.

„Potrivit calculelor preliminare, valoarea IRCC la data de 1 iulie va coborî la nivelul de 5,93%”, a declarat Adrian Codîrlaşu, vicepreşedinte CFA România.

Cresc și prețurile la gaze

Anul 2023 a început cu o mulțime de scumpiri și se pare că majorările nu se opresc nici acum. Chiar înainte de Paște, românii primesc o veste rea: cresc prețurile la gazele naturale. Consumatorii vor fi nevoiți să plătească mai mult la facturi de la data de 1 aprilie.

Gazele și energia electrică au suferit schimbări majore în ceea ce privește prețul și se pare că de la data de 1 aprilie urmează o nouă majorare. Dacă la curentul electric nu vom plăti mai mult, trebuie să aflăm că facturile la gazele naturale cresc din nou de luna următoare, chiar înainte de Paște.

Dumitru Chisăliță, președinte al Asociaţiei Energia Inteligentă, a făcut o declarație care a dat de gândit și din care reiese că perioada de plafonare a trecut și urmează complicații mari.

“Alin 2, Art. 14, din Legea 357/2022 stabilește explicit că începând cu 1 aprilie 2023 se vor adaugă în tarif toate costurile care au fost suportate de operatorii de transport în anul 2021 și anul 2022 și care conform legii se vor recupera prin majorarea tarifelor începând cu 1 aprilie 2023″, a transmis acesta.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: