Redactia.ro
Home » Știri » Veștile așteptate de toți seniorii! Când apar deciziile de recalculare ale pensiilor

Veștile așteptate de toți seniorii! Când apar deciziile de recalculare ale pensiilor

Miercuri, 13 martie, Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus în atenția publicului detalii importante privind procesul de recalculare a pensiilor în România, conform noii Legi a pensiilor. Această inițiativă legislativă vizează o reformă amplă în sistemul de pensii, menită să asigure o distribuire mai echitabilă a veniturilor pentru pensionari.

Declarațiile Ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, aduc speranță și clarificări binevenite în rândul pensionarilor români, promițând o implementare eficientă și transparentă a noii Legi a pensiilor. Așteptările sunt mari, iar pensionarii se pot pregăti pentru o vară și toamnă pline de noutăți benefice în ceea ce privește veniturile lor.

Veștile așteptate de toți seniorii

Potrivit Ministrului Muncii, pensionarii pot aștepta cu încredere la implementarea efectivă a acestor schimbări începând cu această vară. Un aspect esențial menționat de ministrul Muncii este implementarea unui nou modul software dedicat recalculării pensiilor. Acesta va funcționa în paralel cu sistemele existente și va permite procesarea recalculărilor pe baza noii formule prevăzute de lege.

„Suntem la timp, aşa cum am fost cu întreaga reformă a pensiilor. (…) Colegii de la Casa de Pensii au contractul cu privire la partea de program, de soft, în baza cotractului de mentenanţă pentru partea evolutivă vin şi cu noul modul pentru recalcularea pensiilor, pe baza noii formule. De creat încă o aplicaţie, încă un program care merge în paralel cu cele pe care le avem şi care permite recalcularea în baza noii formule”, a spus ministrul la Prima News.

Când apar deciziile de recalculare

Ministrul a dezvăluit că distribuirea deciziilor de recalculare către pensionari va începe în vara aceasta, urmând ca efectele financiare să fie aplicate începând cu luna septembrie. Un punct crucial subliniat de Simona Bucura Oprescu este că nicio pensie nu va suferi o diminuare ca urmare a procesului de recalculare.

„În vara aceasta, pensionarii vor începe să primească deciziile de recalculare, iar din septembrie vom avea în plată pensiile recalculate, după noua formulă. Se va ţine cont de totalul punctelor asimulate. Estimările noastre sunt că din luna iunie deja vor începe să primească deciziile de recalculare. Nicio pensie nu va scădea, este prevăzut în lege”, a mai spus Bucura Oprescu, arătând că acest lucru este specificat clar în Lege.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: