Redactia.ro
Home » Știri » Veștile momentului pentru toți angajații! Ce se va întâmpla cu primele și coșurile de Paște oferite de angajator în acest an

Veștile momentului pentru toți angajații! Ce se va întâmpla cu primele și coșurile de Paște oferite de angajator în acest an

Sărbătorile Pascale, un moment de bucurie și împărtășire, au adus schimbări semnificative în modul în care companiile din România își recompensează angajații. Tradiționalele prime și coșuri cu produse au cedat locul zilelor libere și programelor flexibile, o tendință care se aliniază la noile realități economice și preferințele angajaților.

Adaptarea companiilor la noile realități nu numai că reflectă schimbările din economia românească, dar și o înțelegere mai profundă a ceea ce valorizează cu adevărat angajații în zilele noastre. În timp ce trecem printr-o perioadă de incertitudine economică și socială, aceste schimbări pot servi ca un model pentru cum organizațiile pot să continue să motiveze și să își păstreze angajații, recunoscând în același timp și realitățile financiare cu care se confruntă.

Ce primesc angajații de Paște

În ultimii ani, peisajul beneficiilor oferite de angajatori s-a transformat considerabil. În locul bonusurilor materiale, multe companii au optat pentru a le oferi angajaților o vacanță prelungită de Paște, considerând acest cadou mult mai valoros în contextul actual. O analiză a tendințelor actuale arată că zilele libere suplimentare devin tot mai apreciate, în special după provocările aduse de pandemia de COVID-19, care a schimbat prioritățile multora dintre noi spre o mai bună balanță între viața profesională și cea personală.

Un sondaj recent în rândul angajaților români indică o preferință clară pentru timpul liber în detrimentul primelor monetare sau a cadourilor fizice. O angajată din București mărturisește: „Am nevoie să îi iau de la grădiniță, să mai merg la un doctor și să jonglez cu programul de lucru, astfel încât să mă ocup și de copii și să lucrez atât cât este necesar să produc. Când lucram în corporație nu aveam copii, dar acum e important dacă ai familie”.

Ce spun specialiștii

Specialiștii în resurse umane confirmă această schimbare de paradigmă. Confruntate cu bugete limitate și cheltuieli în creștere, companiile sunt nevoite să găsească alternative viabile pentru a menține moralul angajaților. În acest sens, vacanțele prelungite par a fi o soluție eficientă. În plus, pentru unele companii care încă aleg să ofere bonusuri monetare, acestea sunt limitate la 300 de lei neimpozabili, menținând costurile sub control.

Pe lângă zilele libere, multe firme au introdus și posibilitatea unui program de lucru flexibil în preajma sărbătorilor, facilitând un echilibru și mai bun între obligațiile profesionale și cele personale. Acest lucru este apreciat în special de cei care lucrează de acasă, oferindu-le flexibilitatea de a-și planifica sarcinile în funcție de nevoile personale.

Nu toate companiile au renunțat însă la tradiționalele prime de Paște. Există încă firme care menționează în contractul colectiv de muncă acordarea de prime și cadouri, iar bugetele alocate pentru acestea sunt adaptate la contextul economic curent. De exemplu, unele companii aleg să împartă al 13-lea salariu în mai multe bonusuri de-a lungul anului, inclusiv la Paște, Crăciun și pentru vacanță, oferind astfel angajaților un stimulent monetar planificat și așteptat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: