Redactia.ro
Home » Știri » Veteran de război, ignorat de autorități la festivitățile de Ziua Națională

Veteran de război, ignorat de autorități la festivitățile de Ziua Națională

Veteran de război, ignorat de autorități la festivitățile de Ziua Națională

Veteran de război ignorat de autorități. Emil Vețeleanu, un veteran trecut de 100 de ani a fost ignorat de-a dreptul de autorități de Ziua Națională a României. O filmare distribuită de zeci de oameni a întristat publicul, deoarece se poate observa cum oficialii s-au salutat și și-au strâns mâinile între ei și au trecut nepăsători pe lângă bărbatul sprijinit în baston cu steagul României în mână.

Veteran de război, ignorat de autorități la festivitățile de Ziua Națională

Potrivit revistei Râmnicu Vâlcea, Emil Vețeleanu, de 101 ani, a participat la bătălia de la Oarba de Mureș, fiind cea mai sângeroasă din câte au existat pe teritoriul României în Al Doilea Război Mondial.

În imagini se poate vedea cum oficialii trec pe lângă veteranul de război, iar câțiva dintre ei îi strâng mâna veteranului, sau îl salută, însă majoritatea îl ignoră. Printre politicienii care l-au ignorat se numără senatori, consilieri locali, județeni, cei mai mulți fiind de la PNL.

Veteranul a rămas văduv în urmă cu o lună

Conform fiicei sale, în vârstă de 70 de ani, veteranul de război și-a pierdut soția în urmă cu o lună. Deși are o vârstă destul de înaintată, col. Emil Vețeleanu este extrem de lucid și cu o sănătate de invidiat. Fiica acestuia a precizat că acestuia îi place să povestească și să fie în centrul atenției.

Aceasta a declarat că tatăl său a plecat la paradă fără să spună cuiva, îmbracat într-o haină bavareză și în pantofi. Deși nu a fost băgat în seamă, veteranul nu s-a plâns în fața familiei de comportamentul oficialilor.

Când a aflat de propunerea unuia dintre colegii din presa locală ca veteranul de război să fie făcut „Cetăţean de Onoare” al oraşului, fiica sa a recunoscut: „Ar fi foarte bine, fiindcă l-a deranjat când a aflat că alţii au primit acest titlu. N-a comentat decât: ”poate au făcut mai multe”. Atât a zis. Dar mi-am dat seama că s-a întristat. Ştiţi ce bucuros este când mergem pe stradă şi cunoştinţele îl bagă în seamă. Este atât de fericit în ziua aceea!”, a mai spus fiica veteranului de război.

INTIMIDAȚI DE TOIAG?…DESPRE UN PIC DE (NE)RECUNOȘTINȚÃ ETERNÃ…de Cãtãlin Georgescu Am sărbătorit Ziua Naționala a României, Ziua Marii Uniri! S-au depus coroane de flori, s-au cântat imnuri, s-a fãcut paradã… S-au transmis urãri. Prefectul judetului a primit foarte multe. Lângã domnia sa, un veteran de rãzboi, contemporan cu vremuri tulburi mai ales atunci, nu prea a beneficiat de aceeași "cãldurã" din partea celor mai tineri, care se bucurã azi de libertăți pentru care odinioarã s-a luptat cu adevãrat, cu bãrbãție, cu arma în mânã! Totusi, doi inși l-au remarcat lângã dl prefect și pe Domnul Veteran!…Omul, cuminte, avea o mânã ocupatã cu toiagul bãtrâneților și cealaltã cu un steguleț. Cu ambele, însã, ținea pe vremuri o armã…Cinste celor care au respectat asta ! V-am remarcat și noi, domnilor !Iertare dumneavoastrã, Domnule Veteran de Rãzboi !Later Edit:Ne bucură să vedem atâta interes din partea dumneavoastră pentru acest material filmat absolut spontan și vă mulțumim pentru comentarii cât mai civilizate!Fiindcă au început să fie aduse acuzatii unui anumit partid precum și la adresa filmului cum ca ar fi fost "tăiat", ceea ce este profund NEadevărat, orice altă referire la politicul local, sau care conține injurii sau expresii jignitoare, va fi moderată in masura posibilitatilor!Domnul veteran de razboi din imagini se numeste Emil Vețeleanu și are 101 ani, adică exact atâția cât au trecut și de la Marea Unire! Recent a rãmas vãduv…Cei care doresc să afle amanunte nu numai despre domnul Veteleanu, dar si despre ceilalti bravi valceni, pot încerca pe numărul de telefon al Asociației Veteranilor de Război filiala Rm. Vâlcea adresa este Bd. Balcescu Nicolae nr. 26, Ramnicu Valcea – nr de telefon 0250738174 dar sunati numai intre orele 8 – 10 dimineata, asociatia fiind condusa de un singur om care se ocupã de toata activitatea filialei.

Publicată de Radio Valcea1 pe Duminică, 1 decembrie 2019

Citeste si:Poza de grup de la recepția oferită de Regina Elisabeta a II-a. Cum a apărut Prima Doamnă a României

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: