Redactia.ro
Home » Știri » Vi-l mai amintiți pe medicul erou de la Piatra Neamț? Cătălin Denciu lăsat fără concediu medical. Ce spune vicepreședintele Colegiului Medicilor

Vi-l mai amintiți pe medicul erou de la Piatra Neamț? Cătălin Denciu lăsat fără concediu medical. Ce spune vicepreședintele Colegiului Medicilor

Cătălin Denciu, supranumit medicul erou de la Piatra Neamț, a rămas fără concediu medical. Problema constă într-un vid legislativ.

Medic erou, lăsat fără concediu medical

Cătălin Denciu este medicul erou care a sărit în flăcări pentru a salva pacienții din incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, în noiembrie 2020. După tragicul eveniment acesta a fost transferat la un spital din afară pentru a putea fi salvat. Vestea proastă pentru el este că la întoarcerea în țară, aceasta nu a mai putut să își ia concediu medical pentru recuperare. Motivul? Un vid legislativ.

Conform vidului legislativ, medicul Cătălin Denciu nu mai are dreptul să își ai concediu medical pentru recuperare după revenirea în România. Potrivit legilor în vigoare acesta este obligat fie să se întoarcă la serviciu, ori să intre în concediu fără plată sau de odihnă. Se pare că Cătălin Denciu își va încheia perioada de concediu medical la data de 23 august 2021, cu toate că procedurile de recuperare după arsurile grave sunt departe de a fi încheiate. Vicepreședintele Colegiului Medicilor a dat declarații pe marginea acestui subiect.

Ce a declarat Dr. Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor

Dr. Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor a fost cea care i-a sărit în apărare medicului erou. Aceasta a precizat că doctorul Denciu este un adevărat erou și un model pentru toată lumea. Aceasta trage un semnal de alarmă și explică motivul pentru care acesta nu va beneficia de concediu medical în continuare deși are mare nevoie. Tot ea a declarat că a mers la negocieri cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări pe marginea acestui subiect.

Istoria dureroasă a acestui om constă în neclarităţile legislative cu care avem de-a face. În primul rând, istoria medicală arată că acest om pentru noi este un model. Este o emblemă vie, un om care are familie, are copii şi care, mai presus de tot, şi-a iubit semenii. Datori suntem ca toată viaţa lui să avem grijă de el, de copiii lui, de familia lui.”, a declarat Dr. Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor.

Dr. Valeria Herdea sare în apărare eroului de la Piatra Neamț

„Ne lovim de celebra ordonanţă, OUG 158, care priveşte concediile medicale şi de normele de aplicare. Şi am să vă spun uşor traiectoria. Am încercat să luăm legătura cu doamna ministru prin Violeta Alexandru, pentru a-i prezenta situaţia şi pentru a-i solicita sprijinul. Pentru a se găsi un punct special pentru acest om în această „minunată” lege. Pentru că nu este prevăzută o astfel de situaţie. Un om care nu a trecut printr-un accident de muncă, ci a sărit în foc ca să îşi ajute semenii, nu poate fi ajutat pentru că nu avem prevedere legală şi nu putem face nimic.

În această situaţie, am mers pe 20 iulie, la discuţii, la negocieri cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări, pentru a discuta despre normele de aplicare ale acestei ordonanţe de urgenţă. Am explicat şi am spus frumos: hai să mai introducem încă un punct la această prevedere legală pentru că avem nevoie să îl putem ajuta. Aşa cum este dr. Denciu vor fi şi alţii pentru că sistemul medical nu a întinerit. Sistemul medical este la capătul unei birocraţii lungi, la capătul unei subfinanţări cronice de mai bine de 40-50 de ani şi astfel de situaţii vor mai fi.„, a continuat Dr. Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: