Redactia.ro
Home » Știri » Victor Ciutacu nu boicotează împotriva Austriei pentru votul negativ dat României: „Aia e, nu merg cu turma, dar nici nu neg utilitatea boicotului colectiv”

Victor Ciutacu nu boicotează împotriva Austriei pentru votul negativ dat României: „Aia e, nu merg cu turma, dar nici nu neg utilitatea boicotului colectiv”

Victor Ciutacu nu boicotează împotriva Austriei pentru votul negativ dat României

Victor Ciutacu nu boicotează împotriva Austriei pentru votul negativ dat României, dar susține utilitatea acestei decizii colective. Iată detaliile!

Victor Ciutacu nu boicotează împotriva Austriei pentru votul negativ dat României

Victor Ciutacu nu consimte să boicoteze Austria pentru votul negativ oferit României pentru aderarea la Spaţiul Schengen de săptămâna trecută, însă aprobă utilitatea boicotului colectiv:

„Sunt departe de a mă înscrie în moda boicotului colectiv (aia e, nu merg cu turma), dar nu-i neg utilitatea. E, până la urmă, un prim exercițiu de rectitudine al poporului suveran după mulți ani și merită salutat ca atare.  Dincolo de asta, însă, mă impresionează până la lacrimi grija diverșilor jurnaliști, analiști, consultanți și politruci pentru locurile de muncă ale românilor angajați la firme cu capital majoritar austriac și pentru stabilitatea sistemului bancar. Cu excepția apartenenței, fie ea și tangențială, la Sistem, nimic nu i-a unit atât de tare până acum pe niște oameni care se detestă cu sinceritate”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Intrarea României în Spațiul Schengen nu a fost aprobată

Intrarea României în spațiul Schengen a fost blocată de către Austria și Olanda. Austria și-a menținut până la capăt poziția așadar a intrat împotriva intrării României în Spațiul Schengen. În total, au fost înregistrate 25 de voturi în favoarea României și două voturi împotrivă, din partea Austriei și Olandei.

„Austria a votat împotriva României. Olanda a votat împotriva Bulgariei dar, pentru că nu s-a făcut această decuplare între cele două țări, votul Olandei a mers împotriva României”, a subliniat corespondentul Antenei 3.

Olanda a ținut să fie consemnat în minuta ședinței faptul că ea nu a votat împotriva intrării României în spațiul Schenghen. Vă reamintim faptul că România și Bulgaria au fost blocate și în anul 2011 din a intra în spațiul Schengen.

 

Sursa foto: playtech.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: