Redactia.ro

Victor Ponta, declarații uluitoare despre cum a primit cetățenia sârbă. „Am dat ordin ca premier să nu se inunde Belgradul și să inunde satele românești”

Victor Ponta a fost în centrul unui scandal legat de obținerea cetățeniei sârbe, iar explicațiile oferite de acesta au stârnit controverse. Fostul premier a vorbit deschis despre motivele pentru care a primit cetățenia din partea Serbiei, dezvăluind un episod care implică un gest pe care l-ar fi considerat de ajutor pentru vecinii săi din Belgrad.

Potrivit spuselor sale, el ar fi dat un ordin în timpul inundațiilor pentru a deschide barajele de la Porțile de Fier, ceea ce ar fi permis ca Belgradul să nu fie afectat. Însă, Ponta a recunoscut că acest ordin a dus la inundarea unor sate din România, despre care a afirmat că a ținut situația ascunsă. Aceste declarații au generat o serie de reacții, fiind întrebări cu privire la legalitatea și motivațiile acțiunilor sale.

Victor Ponta, declarații uluitoare despre cum a primit cetățenia sârbă

Victor Ponta a explicat că decizia autorităților sârbe de a-i acorda cetățenia a venit ca urmare a unui gest pe care acesta l-ar fi considerat extrem de important pentru Serbiei în perioada inundațiilor din regiune. Potrivit fostului premier, în timpul inundațiilor, a dat ordin structurilor românești să deschidă barajele de la Porțile de Fier pentru a proteja Belgradul de efectele devastatoare ale apei.

„Mi-au dat cetățenia pentru că i-am ajutat cu o chestie extraordinară. În timpul inundațiilor, am dat ordin să deschidă Porțile de Fier și astfel nu s-a inundat Belgradul”, a explicat Ponta.

Deși acest gest ar fi fost considerat un ajutor crucial de către sârbi, fostul premier a recunoscut că deschiderea barajelor a avut un impact negativ asupra României, mai exact asupra unor sate din apropiere, care au fost afectate de inundații.

Ponta a explicat că autoritățile române nu ar fi dorit să deschidă porțile barajului pentru că acest lucru ar fi provocat inundații pe teritoriul național. Cu toate acestea, fostul premier a afirmat că, în ciuda efectelor devastatoare, a reușit să gestioneze situația și să protejeze populația afectată.

„S-a inundat partea românească, dar am vorbit cu ISU, am mutat oamenii repede, am dat despăgubiri, nu ați aflat nimic, voi, presa”, a declarat Ponta, subliniind că informațiile legate de impactul inundațiilor asupra localităților românești nu au fost făcute publice.

Aceste afirmații sunt cu atât mai surprinzătoare cu cât Ponta susține că a acționat în interesul Serbiei, dar și al României, și că, în ciuda pagubelor, a reușit să minimizeze efectele negative asupra propriei țări.

Controverse legate de cetățenia sârbească și candidatura la prezidențiale

Obținerea cetățeniei sârbe de către Victor Ponta a fost un subiect de discuție intensă în spațiul public. În 2018, fostul premier a primit cetățenia sârbească, iar la acea vreme a afirmat că aceasta a fost acordată într-un context onorific, fără intenția de a se implica în politica sârbească.

Totuși, în 2021, Ponta a revenit asupra acestei declarații și a precizat că, din punct de vedere legal, are dreptul de a candida pentru funcția de președinte al Serbiei, având cetățenia sârbească. Aceste schimbări de opinie și confuziile legate de statutul său juridic au ridicat întrebări referitoare la motivațiile reale ale acestui pas.

De asemenea, obținerea cetățeniei sârbe a fost un punct de controversă în contextul în care Ponta a depus candidatura pentru alegerile prezidențiale din România. Acesta a fost contestat de un reprezentant al AUR, care a adus în discuție dubla cetățenie a fostului premier și posibilele conflicte de interese sau interdicții legale.

În ciuda acestora, Ponta a afirmat că nu există nicio lege care să împiedice românii cu dublă cetățenie să participe la alegeri pentru cea mai înaltă funcție în statul român. Cu toate acestea, Ponta a anunțat că va renunța la cetățenia sârbească înainte de ședința Curții Constituționale, subliniind că nu dorește ca acest subiect să devină un impediment în procesul electoral.

Aceste evenimente au stârnit un val de reacții în rândul opiniei publice și au ridicat multe întrebări cu privire la intențiile politice ale lui Victor Ponta și la modul în care obținerea cetățeniei sârbe a influențat carierele sale politice ulterioare.

În ciuda tuturor controverselor și criticilor, fostul premier a rămas ferm pe poziții, susținând că decizia sa a fost luată într-un context în care a acționat în interesul ambelor țări, România și Serbia. Totuși, este clar că acest subiect va continua să fie un punct de dispută în viața politică a României și va influența, cel puțin parțial, percepția publicului față de figura lui Ponta.

În concluzie, declarațiile lui Victor Ponta privind cetățenia sârbească și motivul pentru care a fost acordată au stârnit numeroase întrebări și controverse. Acțiunile sale din timpul inundațiilor, care au dus la deschiderea barajelor de la Porțile de Fier, au fost prezentate ca un gest de ajutor pentru Serbia, însă impactul negativ asupra României a fost ținut ascuns. În plus, implicațiile legale ale dublei cetățenii și candidatura sa la alegerile prezidențiale vor continua să fie subiecte de dezbatere pe măsură ce evoluează procesul politic din România.

@evz.ro1992Ponta și salvarea Belgradului de la inundații

♬ original sound – evz.ro

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: