Redactia.ro
Home » Știri » Victorie pentru George Burcea în scandalul drogurilor! Hotărâre definitivă

Victorie pentru George Burcea în scandalul drogurilor! Hotărâre definitivă

Victorie pentru fostul soț al Andreei Bălan. Asta este decizia definitivă în dosarul lui Geroge Burcea care a fost prins drogat la volan: Curtea de Apel București a amânat aplicarea pedepsei, pe o perioadă de doi ani. Mai mult, CAB i-a dat voie să conducă în continuare autovehicule pe drumurile publice. Asta înseamnă că interdicția emisă de instanța de fond a fost amânată, scrie spynes.ro.

Victorie pentru George Burcea în scandalul drogurilor! Hotărâre definitivă

Pe lângă faptul că i s-a amânat aplicarea pedepsei, lui George Burcea i s-a dat și permisul înapoi.

„Admite apelul declarat de inculpatul Burcea George Valentin împotriva sentinţei penale nr.28 din data de 21.01.2022, pronunţată de Judecătoria Buftea. Desființează în parte sentința penală atacată și rejudecând, în fond: stabileşte pentru inculpatul Burcea George Valentin pedeapsa

amenzii penale în cuantum de 16 000 lei (200 de zile amendă x 80 lei), pentru săvârșirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. 

Victorie pentru George Burcea în scandalul drogurilor! Hotărâre definitivă

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ilfov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe,

în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Înlătură aplicarea pedepsei complementare, constând in interzicerea exercitarii dreptului prevazut de

art.66 alin.1 lit.i Cod penal. Menține celelalte dispoziții ale sentinței penale apelate. În temeiul art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”. Asta este decizia dată, potrivit spynews.ro.

Victorie pentru George Burcea în scandalul drogurilor! Hotărâre definitivă

Articolul invocat de instanță se referă la „dreptul de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă”. Așa că, Burcea va primi permisul înapoi, pentru a conduce în continuare pe drumurile publice.

În dosarul respectiv, instanța de fond a decis: „Condamnă pe inculpatul BURCEA GEORGE-VALENTIN la pedeapsa amenzii în cuantum de 16.000 lei, calculată prin înmulţirea unui număr de 200 zile-amendă,

pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de neexecutare cu rea-credinţă, în tot sau în parte, a pedepsei amenzii, numărul zilelor-amendă neexecutate se

înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a conduce vehicule pentru care este necesar permis de conducere pe o perioadă de 1 an de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.

Victorie pentru George Burcea în scandalul drogurilor! Hotărâre definitivă

George Burcea nu a recunoscut faptele în fața instanței. Cu toate astea, însă, actorul declara, la scurt timp după ce s-a ales cu dosar penal, pe rețelele de socializare: „Faptul că eu am consumat o substanţă interzisă de lege nu văd de ce ar fi problema întregii țări. (…)

Conform legii, eu am greşit şi totodată mi-am şi asumat acest lucru, iar mai târziu voi plăti. Nu vă faceți griji, ştia Burcea că vine şi ziua plăţii…”

Potrivit legii, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană (…) aflată sub influența unor substanțe psihoactive (…) se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: