Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Agenţia britanică de spionaj cibernetic: „Soldaţii ruşi şi-au doborât din greşeală propriile avioane”

VIDEO Agenţia britanică de spionaj cibernetic: „Soldaţii ruşi şi-au doborât din greşeală propriile avioane”

GALERIE FOTO (3)

Vladimir Putin a pornit războiul cu Rusia cu prea multă încredere. Președintele rus nu a apreciat cu tact situația din Ucraina. Șeful Agenției Britanice de Informații GCHQ a dat declarații cu privire la situația tensionată care se petrece în armata rusească aflată pe front.

Soldații ruși refuză să execute ordinele

Într-un discurs la Canberra, Australia, șeful Agenției Britanice de Informații GCHQ, Jeremy Fleming, a spus: „Se pare din ce în ce mai mult că Putin a apreciat greșit situația. Este clar că a judecat greșit rezistența poporului ucrainean”, citat de CNN.

Fleming a susținut că Putin a supraestimat capacitatea pe care o are armată rusă, acesta crezând de la bun început că Rusia va avea parte o victorie rapidă.
„Am văzut soldați ruși – lipsiți de arme și cu moralul căzut – refuzând să îndeplinească ordinele, sabotându-și propriile echipamente și chiar doborând accidental propriile aeronave”, a precizat el, fără a da detalii concrete despre locul și momentul în care s-au întâmplat cele susținute, în cadrul discursului de la Canberra.

Apropiații lui Putin, înspăimântați de adevăr

Fleming vorbește și despre consilierii lui Putin, susținând că „se tem să-i spună adevărul”. Potrivit, șefului Agenției Britanice de Informații GCHQ, Centrul Național de Securitate Cibernetică din Marea Britanie a observat „intenția susținută a Rusiei de a afecta guvernul ucrainean și sistemele militare” și a observat și faptul că există indici care sugerează că hackeri din Rusia caută ținte în țările care se opun acțiunilor Kremlinului.
Fleming a spus cu fermitate că Rusia se folosește de mercenari și luptători străini pentru a-și sprijini forțele armate, inclusiv grupul Wagner.

Ce este grupul Wagner

În grupul Wagner, un grup paramilitar rus sunt peste 400 de mercenari apropiați Kremlinului. Aceștia sunt cei care au fost trimişi cu cinci săptămâni în urmă, în Ucraina pentru a-l asasina pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit cotidianul britanic The Times.

Potrivit ataşatului de apărare al Regatului Unit la Washington, AVM Mick Smeath: „Din cauza pierderilor grele şi a unei invazii în mare măsură blocate, Rusia a fost foarte probabil forţată să-şi modifice priorităţile personalului Wagner pentru Ucraina, în detrimentul operaţiunilor din Africa şi Siria”.

Rusia recrutează noi luptători

„Ei urmăresc relocarea forțelor din alte conflicte și recrutarea de noi luptători pentru a-și spori efectivele”, a spus el, adăugând și faptul că „acești soldați vor fi probabil folosiți drept carne de tun în încercarea de a se limita pierderile militare ruse”.
Fleming a menționat și care ar fi rolul Chinei în acest conflict: „Rusia înțelege că, pe termen lung, China va deveni din ce în ce mai puternică din punct de vedere militar și economic. Unele dintre interesele lor sunt în conflict; Rusia ar putea fi scoasă din ecuație”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: