Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Alertă nucleară! O centrală din Rusia a fost cuprinsă de flăcări

VIDEO Alertă nucleară! O centrală din Rusia a fost cuprinsă de flăcări

O centrală din Rusia a fost cuprinsă de flăcări. Un incendiu puternic a avut loc la Sahalin GRES-2, a declarat serviciul de presă al PJSC Sakhalinenergo pentru Interfax. 

Alertă nucleară în Rusia

O alertă nucleară tocmai s-a petrecut în Rusia. Proaspăt inaugurată, o centrală electrică, a fost distrusă de un incendiu devastator. Se presupune că ar fi existat un sabotaj intern .

„Angajații centralei au eliminat un incendiu în compartimentul turbinei. Dar focul a izbucnit din nou cu vigoare. Compartimentul turbinei este în flăcări. Situația este agravată de vântul puternic din zonă”, a precizat sursa.

Potrivit acestuia, „nimeni nu a fost rănit, încărcătura asupra alimentării cu energie  a fost preluată de CET-ul Yuzhno-Sakhalinsk-1 și de turbina cu gaz Nogliki. Tot personalul GRES-2 a fost evacuat.”

GRES-2 este situat în satul Ilyinskoye, districtul Tomarinsky pe coasta de vest a Sahalinului. Cauza incendiului este în curs de investigare, iar incendiul a fost lichidat

Nivel ridicat de radiaţii la Cernobîl

Nivelul de radiații de la Cernobîl este „de şase ori mai mare decât cel normal”, potrivit serviciului de presă al guvernului regional. Aceștia declară că „incendiul s-a extins la acoperiș, iar alte echipaje de pompieri au fost implicate în lupta împotriva incendiului.”

La rândul său, guvernatorul regiunii, Valery Limarenko, a declarat pe Telegram că „un elicopter al Ministerului situațiilor de urgență va fi implicat în stingerea incendiului de la Sahalin GRES-2. Conform ordinului meu, Ministerul Situațiilor de Urgență pregătește prompt un elicopter pentru a se implica în stingerea incendiului de la GRES-2”, a scris el.

Procuratura regiunii Sahalin „efectuează o inspecție cu privire la faptul incendiului și a luat controlul măsurilor de eliminare a acestuia, precum și alimentarea corespunzătoare cu energie electrică în regiune, informează serviciul de presă al departamentului”, relatează sursa.

„Procurorul districtului Tomarinsky a mers la fața locului. Inspecțiile organizate de organele abilitate în vederea stabilirii cauzelor incendiului și a circumstanțelor producerii acestuia se află, de asemenea, sub controlul procuraturii”, a precizat serviciul de presă.

Ce spun liderii ruși despre incendiul de la Sahalin GRES-2

Rusia susţine că:„Ucraina a blocat negocierile de pace din cauza puterilor occidentale. Ne-am blocat din cauza din cauza dorinţei lor de a juca jocuri”.

Recent Mikhail Podoliak, consilierul președintelui Volodimir Zelenski și liderul delegației ucrainene în negocierile de pace, „a confirmat, indirect, că Ucraina a lansat atacurile asupra mai multor puncte din Rusia”, fapt ce aduce speculații în Rusia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: