Redactia.ro
Home » Monden » VIDEO Chef Florin Dumitrescu: „Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. E îngrozitor. Bazele chimice pe care …”

VIDEO Chef Florin Dumitrescu: „Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. E îngrozitor. Bazele chimice pe care …”

Chef Florin Dumitrescu este un bucătar excepțional și cu un talent aparte pentru gastronomie. Totodată este unul dintre cei trei jurați ai îndrăgitului show culinar de la Antena 1.

Acesta a mărturisit de curând motivul pentru care nu mănâncă niciodată ciorbă la restaurantele pe care le frecventează în oraș. Totodată a explicat de ce nu ar trebui să luăm seama recomandărilor pe care le face ospătarul.

Secret dezvăluit de chef Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu  a fost invitat la podcastul lui George Buhnici, susținut pe platforma online YouTube. Și a dezvăluit unele dintre cele mai mari secrete din industria în care și el activează.

În primul rând, ar fi bine „să refuzăm mereu „recomandarea bucătarului” propusă de ospătar”:

„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…)

Există acest astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi? Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta.

Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a explicat Florin Dumitrescu.

De ce nu mai mănâncă chef Florin Dumitrescu ciorbă la restaurant

Acesta a mărturisit că nu mai comandă ciorbe în restaurante și a explicat de ce. Motivul are la bază un ingredient folosit deseori de către bucătari:

„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Eu nu mai pot să mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu.

Dar m-a învățat un bucătăraș de prin Ardeal că școala de bucătari îi învață cum să folosească vegeta fără să se vadă. Fac supa, baza, apoi o dau prin sită fină, fină și se pierd bucățelele alea”, a mai spus Florin Dumitrescu.

Chef Florin Dumitrescu: „Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo…”

Acesta a punctat cât de îngrozitor i se pare procesul de gătire a ciorbelor din restaurante:

„Nu este vorba despre o preferință culinară, compușii din acest ingredient îi declanșează un lanț de reacții neplăcute în organism.

Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a adăugat chef Florin Dumitrescu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: