Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Dezastru de mediu la o mină de diamante din Africa de Sud. Ce se observă în imaginea din satelit

VIDEO Dezastru de mediu la o mină de diamante din Africa de Sud. Ce se observă în imaginea din satelit

GALERIE FOTO (2)

Un dezastru de mediu din Africa de Sud este atât de mare încât se vede din satelit. Iată ce a cauzat totul și ce se poate observa în imaginile din spațiu.

VIDEO Dezastru de mediu la o mină de diamante din Africa de Sud. Ce se observă în imaginea din satelit

Un dezastru de mediu din Africa de Sud este atât de mare încât e vizibil din satelit ca un râu auriu de deșeuri miniere, a relatat Live Science. „Râul auriu de deșeuri toxice de la dezastrul minier din Africa de Sud, vizibil din spațiu”, au scris jurnaliștii publicației anterior menționate. Totul a avut loc în data de 11 septembrie 2022, după ce un baraj s-a prăbușit la o mină de diamante din Jagersfontein (un oraș din Provincia Free State, Africa de Sud) și a eliberat un torent de deșeuri miniere în zonă, cuprinzând astfel periferia orașului și zona rurală din jur. O imagine din satelit arată noroiul uscat și potențial toxic sub forma unui râu, care efectiv sclipește, potrivit Live Science.

Din nefericire, dezastrul a provocat moartea a trei persoane și rănirea altor aproximativ 40, potrivit Bloomberg. Inundațiile au distrus, de asemenea, numeroase locuințe, au avariat turnuri de telefonie mobilă, au închis drumuri, au poluat temporar apa potabilă și au ucis sute de animale, în special oi, a relatat Reuters.

Fotografia din satelit realizată după dezastrul minier devastator din Africa de Sud a dezvăluit un râu auriu de noroi uscat care strălucește în peisaj.


VIDEO Dezastru de mediu la o mină de diamante din Africa de Sud. Ce se observă în imaginea din satelit
Foto: News24 / Lauren Daphin / Nasa Earth Observatory / Landsat
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: