Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » VIDEO/FOTO Hotelul bântuit din munți, unde toți vor să ajungă! Ce se întâmplă noaptea pe holuri? Mulți povestesc despre asta

VIDEO/FOTO Hotelul bântuit din munți, unde toți vor să ajungă! Ce se întâmplă noaptea pe holuri? Mulți povestesc despre asta

GALERIE FOTO (14)

Amber Court este un hotel cunoscut pentru paranormal pe întreg internetul. Hotelul este situat în Genting Highlands, un oraș-stațiune de pe un munte din Malaezia și a reușit de-a lungul anilor să sperie mii de oameni. Iată ce experiență a avut o tânără vloggeriță!

Hotelul Amber Court este cel mai popular hotel „bântuit”

Genting Highlands a fost construit în anii 1960. Antreprenorul malaezian Lim Goh Tong a vrut să creeze o stațiune montană, așa că a înființat o companie privată, Genting Group pentru a-și îndeplini dorința imobiliară. Hotelul Amber Court din Genting Highlands este situat în nordul orașului și a fost construit în anii 1990. Motivul pentru care a fost construit a fost pentru a fi hotelul de referință pentru un parc tematic din apropiere. Cu toate acestea, parcul tematic nu a fost niciodată finalizat, iar de atunci a fost abandonat. Totodată are reputația că ar fi bântuit, iar paranormalul și-ar face apariția neîncetat pe holurile acestuia, dar și în camere și lifturi.

După anii 2000 hotelul a căzut în stare de degradare, cu alge roșii care i-au acoperit exteriorul și o parcare plină de mașini ruginite, fapt datorat decesului dezvoltatorului. Cu timpul, oamenii au început să spună că hotelul era bântuit din cauza exteriorului său sinistru, iar internauți din toate colțurile lumii postau videoclipuri cu șederea lor hotelul „bântuit”, transformându-l într-unul dintre cele mai vizibile site-uri de turism „întunecat” din Malaezia.

 

Sursa foto: amyscrypt.com

Turnurile fantomatice sinistre din Amber Court

De-a lungul anilor, mulți au raportat că au avut întâlniri paranormale în interiorul clădirii. Una dintre cele mai frecvente forme de activitate este aceea de a vedea apariția unei femei fantomatice care se plimbă prin complex înainte de a dispărea în neant.

Gardienii de securitate ai clădirii au avut senzații nefirești în jurul clădirii, în special la nivelurile inferioare și în parcarea subterană. Acesta este probabil motivul pentru care paznicilor nu le place să monitorizeze aceste zone specifice din Amber Court, susținând că sunt prea înfricoșătoare.

Clădirea bântuită Amber Court

Întâmplător și destul de potrivit, Amber Court a fost folosită și ca decor pentru un film de groază numit „Haunted Hotel”. Se presupune că unii dintre membrii distribuției din acest proiect au avut de fapt experiențe paranormale în interiorul clădirii în timpul filmărilor. Acest lucru i-a determinat să se teamă de Amber Court și adaugă și mai multă greutate la reputația de clădire bântuită a clădirii.

O tânără vloggeriță a povestit că a plătit 30 de dolari pe noapte pentru a petrece experiența paranormalului dintr-o cameră studio, de la ultimul etaj al hotelului:

„Am fost mult timp curioasă dacă există vreun adevăr în reputația fantomatică a hotelului. La începutul acestei săptămâni, am rezervat un zbor spre Kuala Lumpur din Singapore și am urcat cu mașina pe Muntele Kali pentru o noapte de cazare la Amber Court.

Insider a plătit pentru șederea mea, așa cum este standard în cazul călătoriilor noastre de raportare”, a explicat tânăra condițiile de călătorie, potrivit „www.insider.com”

Experiența cu angajații hotelului Amber Court

Tânăra a povestit ce experiență a avut cu angajații hotelului:

„Am ajuns în Genting Highlands într-o seară cețoasă, când vizibilitatea era de numai 50 de metri (165 de picioare).

Drumul de la Aeroportul Internațional din Kuala Lumpur până în Highlands a fost înfricoșător. Ceața groasă acoperea drumurile care înconjurau muntele Ulu Kali.

A durat două ore pentru a ajunge la Amber Court, care se afla la câțiva kilometri de vârful muntelui

Holul era liniștit. Nu era nimeni care să mă întâmpine, cu excepția paznicului.

Un membru al personalului m-a înregistrat după o așteptare de cinci minute și mi-a cerut un depozit de 100 de ringgit malaezieni (aproximativ 23 de dolari). Mi-a înmânat două chei de la o cameră studio de la etajul 23, cel mai înalt etaj al hotelului. Camera costa 30 de dolari pe noapte.

Am încercat să port o conversație cu mai mulți membri ai personalului pe parcursul șederii mele, dar de fiecare dată am primit același răspuns neangajant. Nimeni, se pare, nu era interesat să vorbească cu mine despre cum este să lucrezi la hotel. Lifturile erau supravegheate de agenți de securitate”, potrivit aceleași surse.

Sursa foto: Marielle Descalsota/Insider, www.insider.com

Experieța camerei de hotel de la Amber Court

Tânăra care s-a aventurat în călătorie la hotelul „bântuit” susține că în incinta hotelului, camerele erau închise cu lacăt, iar interiorul destul de deteriorat, însă priveliștea era superbă:

„La etajul meu erau în jur de 10 camere, dintre care multe erau închise cu lacăt. Holurile erau goale și fiecare sunet pe care îl scoteam avea ecou. La etajul meu erau în jur de 10 camere, dintre care multe erau încuiate cu lacăt. Deși la ușa mea existau două chei, doar una dintre ele funcționa.

Alte camere de la etajul 23 erau într-o stare și mai proastă. Una dintre uși era plină de găuri și lovituri.

Covorul era pătat, iar mobilierul era uzat. De asemenea, nu exista niciun aparat de aer condiționat, deși briza de munte ținea camera răcoroasă, mai ales noaptea.

Bucătăria era practic un dezastru, avea un aragaz mic, o chiuvetă, un cuptor cu microunde și un frigider. Toate aparatele funcționau, dar asta este măsura lucrurilor pozitive care pot fi spuse despre ele.

Am decis să nu gătesc nimic, deoarece bucătăria mă înfricoșa. În schimb, m-am îndreptat spre magazinul de proximitate pentru niște tăiței instant”, a povestit aceasta”, conform aceleași surse.

Sursa foto: Marielle Descalsota/Insider, www.insider.com

Pereții din dormitor erau murdari, iar dulapurile se prăbușeau.

Tânăra a povestit că desi era o mizerie de nedescris a hotărât să doarmă în camera pe care a plătit-o:

„Acolo camera avea un dormitor cu baie proprie, cu un pat matrimonial. Lenjeria de pat și oglinda erau pătate de murdărie, mizerie și ceea ce părea a fi sânge.

În ciuda așternuturilor pătate, am decis totuși să dorm în pat. Hotelul a fost liniștit și pașnic toată noaptea, nu au existat zgomote ciudate în timpul nopții. Toaleta era separată de baie. Era slab luminată și avea insecte moarte pe pereți.

Dușul era într-o stare ceva mai bună, dar încălzitorul de apă era defect. Hotelul oferea facilități de bază, cum ar fi săpunuri și truse dentare.

Balconul se deschidea spre o priveliște din altă lume, cu pajiști cețoase și apartamente abandonate.

Balconul a fost partea mea preferată din camera, a fost suprarealist să văd ceața formând o pătură peste peisaj. A fost o seară răcoroasă, mai ales pentru standardele din Asia de Sud-Est, deoarece temperaturile au coborât sub 16 grade Celsius (60 de grade Fahrenheit)”, mai relatează sursa. 

Sursa foto: Marielle Descalsota/Insider, www.insider.com

Noaptea era beznă totală la hotelul Amber Court

Aceasta a mai povestit ce atmosferă plăcută a cuprins-o atunci când noaptea a părăsit hotelul, iar soarele a urcat pe cer:

„Am văzut doar unul sau doi oaspeți ai hotelului în timpul șederii mele. Dimineața a adus o surpriză plăcută, ceața de noaptea trecută dispărând de mult, am putut vedea drumuri șerpuitoare gravate în pajiștile vaste.

Simțindu-mă un pic mai curajoasă la lumina zilei, m-am aventurat în parcarea abandonată din subsolul hotelului”, potrivit aceleași surse.

Sursa foto: Marielle Descalsota/Insider, www.insider.com

La ce concluzie a ajuns vloggerița

Vloggerița a explicat faptul că ea nu a văzut nimic paranormal, dar s-a bucurat din plin de experiență:

„În ciuda reputației sale bântuite, nu am găsit nicio fantomă în timpul șederii mele la Amber Court. În schimb, am găsit un răgaz de la agitația orașului și de la căldura tropicală.

Călătoria pe munte a meritat din plin. Am simțit că a avut un preț corect, mai ales având în vedere că se află într-un oraș făcut special pentru turiști. Iar seara cețoasă și vremea răcoroasă au fost pur și simplu perfecte.

Acestea fiind spuse, cu siguranță nu este o excursie pentru toată lumea. Dacă sunteți scârbiți, superstițioși sau ușor de speriat, Amber Court este probabil o expediție pe care să o săriți”, a încheiat aceasta pentru aceeași sursă. 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: