Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO/FOTO Primul magazin Meta! Facebook deschide un magazin pentru a-și expune gadgeturile virtuale

VIDEO/FOTO Primul magazin Meta! Facebook deschide un magazin pentru a-și expune gadgeturile virtuale

GALERIE FOTO (2)

În magazinul Meta, clienții vor putea testa linia în plină dezvoltare de dispozitive hardware inteligente ale Facebook, noul Meta, inclusiv căștile de realitate virtuală Quest 2, ochelarii inteligenți Ray-Ban Stories și dispozitivul de apelare video Portal. Acestea nu au tocmai un preț accesibil.

Primul magazin Meta

Facebook a anunțat luni că deschide primul său spațiu fizic de vânzare cu amănuntul – cel mai recent demers al său pentru a se transforma dintr-o platformă de social media într-un gigant hardware care inventează „metaversul”.

În magazin, clienții vor putea testa linia tot mai mare de dispozitive hardware inteligente ale Facebook, inclusiv căștile de realitate virtuală Quest 2, ochelarii inteligenți Ray-Ban Stories și dispozitivul de apelare video Portal. De asemenea, compania va vinde unele dintre dispozitive direct în magazin.

Prețul gadgeturilor virtuale nu este însă la îndemâna tuturor: 

Sursa: Facebook Meta Page
Sursa: Facebook Meta Page

Cea mai recentă evoluție: Metaverse

Noul spațiu fizic este cea mai recentă evoluție în planul pe termen lung al Facebook de a construi lumi virtuale imersive pe care le numește metavers. Facebook a cheltuit miliarde de dolari pentru Reality Labs, divizia însărcinată cu dezvoltarea de hardware și software pentru realitatea virtuală și augmentată, pentru a crea tehnologia de bază.

Compania preconizează că, în cele din urmă, utilizatorii vor dori să adopte avataruri pentru a lucra cu colegii în săli de ședințe virtuale, pentru a participa la evenimente digitale cu prietenii și pentru a face cumpărături în magazine virtuale, accesate prin intermediul serviciilor bazate pe realitate virtuală și augmentată.

„Cel mai bun mod de a înțelege realitatea virtuală este să o experimentezi”, a declarat directorul general Mark Zuckerberg într-un comunicat. „În noul Meta Store, oricine poate face demonstrații ale aplicațiilor populare pe Quest 2 și poate proiecta ceea ce experimentezi pe un perete mare pentru ca prietenii tăi să vadă.”

Facebook și-a schimbat denumirea corporativă în Meta

Facebook și-a schimbat denumirea corporativă în Meta în octombrie, într-un efort de a-și schimba brandul de la o afacere axată pe social media, implicată în controverse, la o companie care e pe cale să reinventeze modul în care oamenii comunică.

De asemenea, Facebook consideră că investiția în hardware reprezintă o șansă de a-și diversifica modelul de afaceri, într-un moment în care se confruntă cu mai multe amenințări pe piață, inclusiv cu noile reguli impuse de Apple, care vizează limitarea capacității gigantului social media de a colecta informații despre utilizatorii de iPhone pentru a-i viza cu campanii publicitare. În cazul în care Facebook își vinde propriile dispozitive hardware, nu va trebui să se bazeze pe alte companii pentru a-și face serviciile să ajungă în mâinile utilizatorilor.

Facebook se luptă pentru a-și mări numărul de utilizatori

Facebook se luptă pentru a-și mări numărul de utilizatori în condițiile în care noile aplicații de socializare, precum Snapchat și TikTok, sunt din ce în ce mai populare, în special în rândul tinerilor. Facebook a raportat în februarie că, pentru prima dată în istoria sa de 18 ani, platforma a pierdut utilizatori zilnici, scăzând cu aproximativ o jumătate de milion de utilizatori în ultimele trei luni ale anului 2021.

Magazinul Meta Store, care se va deschide luna viitoare, are aproximativ 1.550 de metri pătrați și este situat în apropierea sediului diviziei sale Reality Labs din California.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: