Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Haos pe aeroportul din Israel, în timp ce o familie aduce un proiectil neexplodat: „A scos obuzul din rucsacul lor și a …”

VIDEO Haos pe aeroportul din Israel, în timp ce o familie aduce un proiectil neexplodat: „A scos obuzul din rucsacul lor și a …”

O familie din SUA a provocat o alertă cu bombă pe principalul aeroport internațional din Israel după ce a prezentat un proiectil de artilerie neexplodat la controlul de securitate. „Familia adusese proiectilul ca suvenir”, au declarat autoritățile din Israel, potrivit BBC.

Potrivit autorităților, familia a luat muniția în timpul unei vizite pe Înălțimile Golan ocupate de Israel, locul unor războaie între Israel și Siria.

„Alertă cu bomba” pe aeroportul din Israel

Imagini video difuzate pe rețelele de socializare au arătat oameni fugind panicați de la fața locului. Familiei i s-a permis să se îmbarce la bordul avionului după ce a fost interogată de securitate, care a dat undă verde.

Israelul a capturat cea mai mare parte a Înălțimilor Golan de la Siria în timpul Războiului de Șase Zile din 1967, iar în zonă încă se mai găsesc rămășițe ale conflictului.

„Teroriștii trag”

Site-ul israelian de știri YNet a declarat că, în incidentul de joi seară, un membru al familiei „a scos obuzul din rucsacul lor și a întrebat un oficial de securitate dacă poate fi pus într-o valiză.”

Oficialul a ordonat ca imediata vecinătate să fie evacuată, dar un alt pasager care a auzit-o greșit a început să strige „teroriștii trag”, declanșând panică în masă, a precizat site-ul.

Un videoclip postat pe rețelele de socializare de către postul public de televiziune Kan din Israel a arătat zeci de persoane care strigau și fugeau din zona de check-in, iar altele se ghemuiau sau zăceau pe podea în confuzie.

În mijlocul haosului, un bărbat a fost transportat la spital

În mijlocul haosului, un bărbat în vârstă de 32 de ani, Uri, s-a rănit în timp ce încerca să scape și a fost transportat la spital.

„Eram la aeroport și așteptam la coadă de o oră, până am ajuns la ghișeul de check-in, iar dintr-o dată, pe o rază de cinci metri, oamenii au început să fugă și să lase bagajele”, a declarat el pentru YNet.

„Teama era că cineva împroașcă cu gloanțe, am înțeles că trebuie să fug și eu, așa că am fugit spre check-in, m-am împiedicat de o bandă rulantă… și am zburat pe o distanță de șase metri.”

Aeroportul Ben Gurion, aflat la periferia Tel Avivului, este considerat a avea unul dintre cele mai ridicate niveluri de securitate din lume. Vehiculele și călătorii trec prin controale de securitate înainte de a ajunge la terminal și în zona de check-in.

Israelul se află, de asemenea, în stare de alertă maximă după o serie de atacuri mortale comise în ultimele săptămâni în întreaga țară, conform aceeași surse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: