Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Oraşul Mariupol s-a transformat în ruine. Ce a mai rămas în urma atacurilor cu bomba

VIDEO Oraşul Mariupol s-a transformat în ruine. Ce a mai rămas în urma atacurilor cu bomba

sursă: captură video

Mariupol, cel mai bombardat oraș din Ucraina, s-a transformat în ruine. Un clip video filmat din dronă și distribuit masiv pe rețelele sociale a arătat ce a mai rămas din orașul-port la Marea Azov.

Cum arată acum orașul Mariupol. Nu a mai rămas aproape nimic din el

Batalionul Azov, o grupare pe care rușii o consideră formată din neo-naziști, a postat o înregistrare video pe Twitter care arată dezastrul din Mariupol.

Distrugerile provocate de bombardamentele rusești sunt masive în Mariupol. Din orașul asediat de forțele rusești de săptămâni întregi nu a mai rămas aproape nimic.

 „Acesta este Mariupol astăzi. Ca un oraș mort, doborât de inamic. Dar va trăi. Oamenii respiră acolo – flămânzi, în subsolurile caselor în flăcări. Inimile lor încă bat sub dărâmături în speranța mântuirii. Mariupol suferă. Cu toate acestea, el este încă o ființă vie, care așteaptă să fie salvată”, a scris gruparea pe Twitter lângă textul care însoțește clipul video.

Care e acum situația în Mariupol

Potrivit BBC, 300.000 de locuitori sunt blocați în oraș, fără să aibă energie electrică, apă curentă sau încălzire.

Aceeași sursă scrie că cei care încă locuiesc în oraș își petrec cea mai mare parte a timpului în adăposturi și subsoluri, în timp ce Rusia își continuă invazia asupra orașului.

Primarul orașului Mariupol, Vadym Boychenko, a spus pentru BBC săptămâna trecută că peste 80% din clădirile rezidențiale au fost fie avariate, fie distruse, iar o treime dintre ele nu mai pot fi reparate.

În Mariupol, aflat la mai puțin de 50 de kilometri de granița cu Rusia, au loc cele mai sângeroase bătălii din războiul din Ucraina. Portul de la Marea Azov reprezintă o miză importantă pentru armata rusă pentru că dacă l-ar cuceri ar realiza o legătură continuă între vestul Rusiei și Crimeea.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: