Redactia.ro
Home » Știri » Rușii vor cu orice preț să captureze Mariupolul. De ce e atât de important orașul pentru Rusia

Rușii vor cu orice preț să captureze Mariupolul. De ce e atât de important orașul pentru Rusia

Mariupolul este unul dintre orașele la care rușii nu renunță până nu îl capturează. Situația de acolo este deosebit de gravă. Orașul este complet încercuit de trupele rusești, oamenii nu mai au ce mânca, bolile se răspândesc, iar trupurile celor care au murit în timpul atacurilor sunt lăsate pe stradă.

De ce vor rușii cu orice preț să captureze orașul Mariupol

Potrivit BBC, generalul britanic Richard Barrons a dezvăluit de ce orașul Mariupol este atât de important pentru ruși. Acesta a povestit că orașul le-ar permite rușilor să realizeze o legătură continuă pe uscat între vestul Rusiei (provincia Rostov pe Don) și Crimeea (teritoriul anexat în 2014 de Rusia). Practic, potrivit generalului, orașul Mariupol ar deveni începutul acestui coridor de 300 km lungime. Acest coridor de uscat către Crimeea este esențial pentru Rusia, a precizat generaluk. Și asta pentru că țara vrea să transporte mai ușor echipamente și provizii din Crimeea, până în zone precum Mariupol, Berdiansk, Donețk și Luhansk.

Cel mai mare oraș pe care rușii l-au ocupat până acum este Herson, oraș în care trăiesc 285.000 de oameni. Acesta se află la 400 km vest de Mariupol și la 220 km est de Odesa.

Generalul a mai explicat că Rusia încearcă să controleze rutele maritime care duc spre și dinspre cele două porturi importante din sudul Ucrainei, la Marea de Azov, Berdiansk și Mariupol. În acest fel, Rusia a afectat serios situația economică și socială în regiune, generând pierderi de milioane de euro economiei locale din sud-estul Ucrainei.

Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat. Kievul a respins ultimatumul Rusiei

Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat până luni, ora 04.00, ora României. Rușii au invocat „catastrofa umanitară teribilă’. Moscova le-a cerut astfel forțelor ucrainiene din orașul invadat să depună armele și să părăsească zona. Conducerea Ucrainei a respins categoric ultimatumul primit din partea armatei ruse, potrivit Reuters.

Cum arată acum orașul Mariupol. 300.000 de locuitori sunt blocați în oraș, fără energie electrică, apă curentă sau încălzire

Oficialii din Mariupol au transmis că 80-90% din clădirile din Mariupol au fost lovite, din 27 februarie și până acum. Relatările care vin din oraș arată că oamenii au recurs la metode disperate, neavând apă și electricitate. Au topit zăpadă, au scos puținele provizii afară în frig și au gătit în aer liber, atunci când nu au fost bombardamente.

Tot oficialii din Mariupol au declarat că 40.000 de oameni au reușit să părăsească orașul în ultima săptămână, ajungând cu bine la Zaporojie. Experții spun că rușii nu s-au așteptat să întâmpine o rezistență atât de serioasă din partea Ucrainei.

Mariupol este, alături de Harkiv, Sumî și Cernihiv unul dintre orașele care au fost lovite cel mai tare de armata rusă în ultimele 3 săptămâni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: