Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO Peisaj de iarnă în toată regula la munte. Zăpada atinge 30 de centimetri în unele zone. Din bătrâni se spune că este „zăpada mielilor”

VIDEO Peisaj de iarnă în toată regula la munte. Zăpada atinge 30 de centimetri în unele zone. Din bătrâni se spune că este „zăpada mielilor”

O nouă pârtie de schi în România. Când va putea fi folosită

„Zăpada mielilor” s-a așternut în aproape toate zonele montane. Este iarnă în toată regula la munte, deși suntem la jumătatea lui aprilie. Drumarii au intervenit cu utilajele de deszăpezire.

Iarnă în toată regula la munte

Peisajul de la munte este unul de iarnă în toată regula. A nins aproape în toate zonele montane, iar avertizarea meteo e valabilă pentru toată țara până mâine la ora zece. Sunt anunțate temperaturi scăzute, brumă și ninsori – în zonele de munte. În unele zone iarna s-a întors, iar în altele plouă cu găleata. Bătrânii numesc acest fenomen „zăpadă mieilor”, așa cum este cunocută popular atunci când ninge înaintea Paștelui.

 

 

Ninsoare abundentă în stațiunea montană Rânca, din județul Gorj. Potrivit drumarilor, marți dimineață s-a intervenit cu trei utilaje între Bengești-Ciocadia și stațiunea montană Rânca. Stratul de zăpadă a atins în decor o înălțime de 30 de centimetri. În continuare sunt așteptate ninsori în zona montană a județului Gorj. În restul județului plouă.

În Gorj și în Vâlcea, utilajele de deszăpezire acționează permanent pentru a se asigura circulația rutieră în condiții de siguranță. Drumarii le-au cerut şoferilor să nu plece la drum cu autovehiculele neechipate de iarnă.

Și la Câmpulung Muscel a început să ningă marți dimineață. Temperatura a fost de numai 1 grad Celsius, iar muscelenii au fost surprinși să vadă cum ninge peste pomii înfloriți. Meteorologii anunță că temperatura nu va depăși 4 grade Celsius și sunt așteptate ninsori până diseară.

Vreme de iarnă toată săptămâna

Meteorologii au anunţat că în această săptămână valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică negativă mai accentuată în jumătatea vestică a țării.

„Până miercuri dimineață, la ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă. Temporar la munte va ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă. Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie, care, în funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meterologice, va reveni cu noi actualizări.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: