Redactia.ro
Home » Știri » VIDEO viral. Un preot a căzut în mare când a vrut să arunce crucea de Bobotează: „A sărit și popa după cruce”

VIDEO viral. Un preot a căzut în mare când a vrut să arunce crucea de Bobotează: „A sărit și popa după cruce”

preot

Comunitatea de români din localitatea Torvaianica, din Italia, aflată la Marea Tireniene, este destul de mare, aici păstrându-se tradițiile ortodoxe.

La fel ca-n România, și în Torvaianica a avut loc de Bobotează obiceiul aruncării crucii în apele mării. Pentru acest eveniment, conaționalii au chemat mai mulți preoți, iar organizatorii au improvizat și un fel de podium deasupra apei, pentru ca aceștia să nu-și ude veșmintele.

Preotul a căzut de pe un podium improvizat

În imagini, sunt surprinși mai mulți preoți pe o structură ridicată la malul mării. La un moment dat, unul dintre preoți ia o cruce și o aruncă în apă pentru credincioșii care încearcă să o recupereze.

Doar că în clipa când a vrut să arunce crucea în mare, pentru a fi prinsă de cei mai curajoși dintre enoriași, preotul însărcinat cu această treabă a alunecat și a căzut peste balustradă, direct în apa rece a mării, notează adevarul.ro.

Momentul a fost surprins în direct de un român care transmitea evenimentul pe Facebook, stârnind amuzamentul tuturor, dar și comentarii dintre cele mai spumoase.

„S-a botezat popa”, „Circul de la Torvaianica …!!!”, „Padre Drăgoi a luat apă”, „Și-a spălat păcatele”, „Invenții bisericești… care nu au legătură cu sarbatoarea”, „Așa a vrut Domnul”, „A sărit și popa după cruce”, sunt doar câteva din comentariile de pe Facebook.

Ce semnifică aruncarea crucii de Bobotează

Aruncarea crucii în apa de Bobotează este un obicei care se păstrează atât în sate, cât și în orașe. După încheierea slujbei din ziua Botezului Domnului, oamenii pornesc în procesiune împreuna cu preotul către o apă curgătoare.

S-a spus că aruncarea și recuperarea crucii din apă la sărbătoarea Botezului Domnului simbolizează intrarea și ieșirea lui Hristos din apa Iordanului. Iar întrecerea tinerilor în a scoate cât mai repede crucea din apă are ca temei faptul că Hristos a ieșit de îndată din apă (pentru că El nu avea pacate, nu avea ce să mărturisească și de aceea nu trebuia să rămână mai mult timp în Iordan).

Nu se aruncă o simplă cruce, ci una sfințită, care poartă în ea tainic puterea lui Hristos, potrivit crestinortodox.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: