Redactia.ro

Vijeliile puternice și grindina au lovit România! Fenomenele meteo extreme au produs pagube și mai multe case au fost inundate

GALERIE FOTO (5)

Vijeliile puternice și grindina au lovit România! În ultimele zile, ploile torențiale și inundațiile au provocat daune semnificative în diverse colțuri ale țării. În județul Caraș-Severin, o localitate a fost grav afectată de o viitură puternică, iar locuitorii s-au trezit cu casele și curțile pline de noroi și apă. Viitura a fost atât de intensă încât cel puțin 100 de gospodării au fost inundate. Pompierii au intervenit rapid, luptându-se cu apele și noroiul pentru a curăța locuințele și pentru a reda oamenilor condițiile minime de trai.

Furtunile au măturat mai multe zone din România

Fenomenul a avut loc în contextul unei avertizări de cod portocaliu emis de meteorologi, care vizau vijelii, grindină și precipitații abundente. Deși viitura a fost de scurtă durată, efectele sale au fost devastatoare, iar zona afectată a fost în mod special vestul țării, cu un impact sever asupra județului Caraș-Severin. Autoritățile și echipele de salvare au lucrat neîntrerupt pentru a ajuta locuitorii și pentru a preveni alte daune majore.

Pompierii din județul Caraș-Severin au răspuns rapid și eficient la intervențiile de urgență din localitatea Dalboșeț, unde apa a ajuns până la o înălțime de 20 de centimetri în curțile și gospodăriile afectate.

Pompierii din Reșița au intervenit pentru a îndepărta apa și noroiul acumulat

Echipele de salvare au lucrat neîntrerupt pentru a îndepărta apa și noroiul acumulat, iar în prezent, pompierii din Reșița, Caransebeș și Bozovici sunt încă pe teren, continuând să ofere sprijin localnicilor pentru a curăța mâlurile care le-au inundat gospodăriile. Din fericire, autoritățile au confirmat că nu există victime în urma acestor evenimente, însă daunele materiale rămân semnificative.

În paralel, codul portocaliu de vreme severă a avut efecte devastatoare și în județul Timiș, unde grindina a lovit mai multe localități, provocând daune considerabile culturilor agricole. Fermierii din zonă s-au confruntat cu pierderi importante, iar autoritățile se află în continuare în proces de evaluare a pagubelor.

„Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și îndeosebi în sud-est, intensificări ale vântului (rafale de 50…60 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, potrivit ANM.

Un ciclon mediteranean va traversa țara noastră

În perioada 27 aprilie, ora 9:00 – 28 aprilie, ora 9:00, vremea va deveni răcoroasă, astfel că temperatura maximă va fi de 17 – 18 grade, iar cea minimă de 4 – 7 grade. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări la începutul zilei. Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări (rafale de 40 – 45 km/h) în prima parte a intervalului.

În Banat, Crișana și vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 50…60 km/h), vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Temperaturi scăzute în București

În intervalul 28 aprilie, ora 9:00 – 29 aprilie, ora 10:00, regimul termic se mai încălzește, dar rămâne răcoros, chiar rece pentru această perioadă, în timpul nopții. Temperatura maximă va fi de 17 – 19 grade, în timp ce minima se va încadra între două și cinci grade.

Sursa foto: ISU

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: